Hoppa till innehåll

All aktivitet

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Thank you. I need the bracket. Please give me price. How to you attach it into bow compartment? I looked at your photos, that hatch was inforced from inside. Did you ordered a new hatch from Ockelbo or just welded reinforcements to inside of the hatch.
 3. Yesterday
 4. It’s simply the best place to put battery in my opinion. It’s out of the way there. I have an extra original Ockelbo bracket for B16AL if you need one. You can buy it from me if you like? The round lock is from the Anytec boats. You can probably order one from Ockelbo.
 5. Hi, I own Ocklebo B16AL for over 1 year and want to install electric motor now. Why did you install battery for electric motor to bow instead of front seat box? Please send a picture of bracket for battery you used in bow. What round lock for hatches you used to secure hatches in both boats.
 6. Förra veckan
 7. Har en Solix 10 CHIRP Mega SI i gott skick med ny SI givare. Nypris 32 000kr Säljes för 21000kr Skicka PM, Ring 070-6310444 eller maila jonas@edgeflyfishing.com. Grejerna finns på Orust.
 8. Säljer min frontmonterade Riptide Terrova motor då jag bytt upp mig till en Ulterra. Motorn är använd 1,5 säsong och är i gott skick och fungerar perfekt. Nypris 42 495kr. https://www.comstedt.se/produkt/riptide-terrova-bt-ip-link Ingår även ett snabbfäste RTA-17 som kostar 1645kr https://www.comstedt.se/produkt/rta-17-faste-komposite-riptide Nypris totalt 44000kr Pris: 25 000kr. Skicka PM, Ring 070-6310444 eller maila jonas@edgeflyfishing.com. Grejerna finns på Orust.
 9. Earlier
 10. ok då är jag med. Har tyvärr ingen koll på den varianten. Jag trodde det var något sånt här du var ute efter: https://erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Tagvirke___Fortojning/Fortojning_Ankarlina/Ankarolina/ANKAROLINA_24M?id=02463
 11. https://www.erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Tagvirke___Fortojning/Ankare_Ankarspel/Ankarhallare_Stavrulle/ANKARRULLE_PLAST?id=02446
 12. skicka några bilder på ankarrullen. Så man ser själva infästningsmöjligheterna med. Det finns ju massor av fästen som funkar för 30mm rör?
 13. Har varit hos Hjertmans och Erlandssons och pratat med dem , ändå lösning är att borra ut en 25mm ankarrulle.....
 14. Jag använder ju inte ankare/ankarlina men det finns ju massor av infästningar till 30mm rör. Ring och kola med exempelvis https://www.hjertmans.se/ övertygad om att de har en fungerande lösning för infästning av en ankarlina till 30mm rör.
 15. Hej , Behöver en ankarrulle att sätta fast på rejlingen men hitta bara 25mm dia , rejlingen är 30mm dia ....? Är fet någon som har löst detta ?
 16. jag tror det blir kanon för dig. Just att kunna koppla ihop nätverket är ju en viktig aspekt, tycker i alla fall jag
 17. Hej Tack för svar:-) Jag utgår ifrån att 55 lb är samma styrka oavsett vilket märke man kör:-)Var ju rigglängden som jag var mer funderande över, den måttenheten borde ju också vara samma. Ja precis batteriåtgången är ju klurigare men får väl i värsta fall köra med dubbla batterier om det nu skulle dra våldsamt mer än din är setup. Det viktiga är att 55 lb orkar dra båten och att riggen räcker till. Sen kan ju vinden ställa till när man kör spotlock/anchor mode. Men under "normala" förhållanden bör en 55 klara av det hoppas jag. Mvh Peter
 18. Jag kan inget om motorguide utan har bara kört minnkota. Jag hade en Minnkota riptide på min B16AL på 55lb med 54' rigg. det räcker fullgott. Man kör en till två dagar med det 115 amp batteriet jag hade dedikerat till min motor. vädret spelar däremot in. tufft väder med 10-12 sekund så är det nog ungefär 8-9 timmars fiske i ett batteri? Är däremot väldigt osäker på om en motorguide kan anses jämförbar? speciellt inte vad gäller batteriåtgång tänker jag?
 19. Hej Har idag en Ockelbo b16al o tänkte köpa en frontmonterad elmotor. Räcker det med en 55lb och rigglängd 54. Nästa steg är ju en 80lb med rigg 60. Jag tänker att båten är ju ganska hög fram och lite vågor så hamnar propellern ovanför vid ankring. Det verkar som de flesta nöjer sig med 55 i styrka iallafall så det bör nog räcka då eller....? Jag kollar främst på motorguide då jag har lowrance lod. All input mottages tacksamt. Mvh Peter
 20. Hej. Grattis till en grym båt Fäst ett dragsnöre på kabeln innan du drar ut den och sen drar du bara upp den nya samma väg. Det beror lite på hur de dragit men så som vi drog kabeln på min gamla B16AL så behövde man inte öppna inspektionsluckan. Det behöver jag däremot göra på min B18CC när jag ska byta givare på den.
 21. Har just köpt mig en Ockelbo B16al 2018 mittpulpet. Det sitter en Garmin givare som jag ska byta mot Lowrance, är et någon här som vet hur kabeltrumman ser ut, måste man ta bort inspektionsluckan för att kunna dra givarkabel eller går det på något annat sätt?
 22. Idag har jag monterat en kavitationsplatta på givarfästet i aktern. Plattan är gjord för att säkra bildåtergivning från Sideimage och ekolodsgivaren i hög fart samt för att minimera eventuellt sprut från givaren. givaren ska ha ungefär två graders lutning mot färdriktningen så vattnet trycks lite lätt mot givaren för att man ska få bästa återgivning. Ska bli riktigt kul att testa hur det här fungerar. Plattan finns i ordinarie sortiment hos Comstedt och passar till helix och solixgivare.
 23. Var ute och gjorde en HSF - Handhavande Snabba Fartyg uppkörning idag och när jag promenerar tillbaka efter utförd kurs så ser jag att det ligger en B16 som känns bekant. Inser att det är min gamla som blev inlöst som någon har renoverat. Såg helt ok ut. Kul att den lever vidare :)
 24. Jonas

  Jetmotor

  Här kommer en bild på stenskyddet Uffe bytte till när han monterade tillbaka propellern.
 25. Om ett par veckor är det äntligen dags för Båtmässan i Göteborg. Edge har som vanligt en egen monter och i år har vi dubblat monterytan till 50 kvm. Vi står i Sportfiskearean på andra våningen och i montern hittar ni min Ockelbo B18CC och en delbar Point 65 trampkajak. Jag pushar även på min guideturer med https://www.wildfishsweden.se och visar bilder från guideturer i Bohuslän, Dalarna och från Kiruna. Fjordguiderna är också med i montern och pushar på havsöringsfisket i Bohuslän. På sportfiskedagen den 2 februari håller jag föredrag på Scenen om Havsöringsfiske i Bohuslän. Varmt välkomna att komma förbi och kolla föreläsningen eller gå förbi montern och säg hej så kan vi snacka lite prylar och fiske Läs mer om mässan på https://batmassan.se
 26. Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.
 27. Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till? Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
 28. Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
 1. Load more activity
×
×
 • Skapa ny...