Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/12/2013 in all areas

  1. Purra

    Ockelbo B16AL

    De nya spöhållarna som jag beställt ser ut så här!
    4 points
  2. Då var det dags för radiotystnad resterande två Tävlingstimmar fram till 16:40 när vi avbryter finalen. Vi presenterar vinnaren i tävling vid 20-21 tiden. Tack för ni följt oss under dagen Ställning Innan radiotystnad. Magnus Ranberg 13 Rickard Linderoth 12 Petter Andersson 11 Jimmy Eriksson 7 Bo Eliasson 6 Mattias Åström 2
    2 points
  3. Niklas Johansson vinnande bete är Renz beastly tail fisk nr 6
    2 points
  4. Ja är mycket nöjd. Nu siter tankmätare och givare på plats med. Hela kalaset gick på ca 4000 kr. Lätt värt pengarna. Ps firman som installerade bensin mätaren och givaren gjorde ett nytt hål för att dra ut bränsleslangen mer till vänster om tanken borta vid huvudbrytaren. Detta för att det blir trångt bakom tanken mot vägg. Sen bytte dom ut bränsleslangen då den hade torrsprickor. Sedan monterade jag ett stag/vinkeljärn i rostfritt bredvid spännet för tanken. Detta för då jag står på luckan och fiskar och den sviktar lite så är dt precis så det nuddar spännet som i sin tur trycket på tanken då. Vinkeljärnet förhindrar detta. Tankgivaren är inte monterad på bilden.
    2 points
  5. Seaman

    Ockelbo B16AL

    Hej! Jag får sälla mig till de nöjda ägarna av Ockelbo. Köpte min för ca en och en halv månad sedan. Förutom att det är grymt skönt att ha en båt helt i aluminium så är jag nöjd med nästan allt - gångegenskaperna i förhållande till storleken på båten, snabbt upp i plan, sidostabil å grymt retrosnygg till rimlig peng. De saker som jag tycker man ska se över från Ockelbo är, som flera nämnt innan, självlänsen. Har det regnat står det alltid vatten kvar vid förarplatsen. Detta försvinner när man kör båten men tycker att man kunnat undvika detta med en bättre konstruktion. Ytterligare en sak som i alla fall jag inte lyckats få till är ekolodet som fäst på medföljande metallskena. Antingen tappar jag bottenkontakt i högre farter eller så stänker ekolodet ner både mig och motor. Hur jag än justerat detta så går det inte att få till. Eller kanske någon annan här på forumet lyckats? Detta är nu min tredje båt i ordningen. En rolig sak med båten är att jag aldrig varit med om att så många kommer fram och vill prata om båten - de berömmer utseendet och de gedigna intrycket å tycker samtidigt det är roligt att höra om hur man har tagit tillvara på Ockelbo med initiativ från kungahus å hockeyproffs. Bra jobbat, Ockelbo!
    2 points
  6. En snygg klinga framtagen av American Tackle för gäddfisket i norra Europa. Denna är klassad till 130g kastvikt. Finns även som 160g och en 8.0fotare för 250g. Medium snabb klinga med enorma kraftreserver om det skulle behövas. Passar utmärkt även att bygga som ett haspelspö, men i detta fall som spinnspö. Splitgrip i svart foam, standard rullfäste och ringlock TiCH ringar för att tåla lite mer stötar. Då denna klinga är helt matt så valde jag även att göra alla lindningar matta.
    2 points
  7. Frida

    Häftig film!

    Hittade den här på 8-fjordars Facebook tänk att lyckas filma sånt här!
    2 points
  8. Seaman

    Ockelbo B16AL

    Här kommer lite utlovade bilder; Var ute i hård blåst idag med hyfsade vågor och båten skötte sig utmärkt! Väldigt skönt med active trim som hela tiden optimerar trimvinkeln automatiskt. Har idag synkat å kalibrerat elmotorn med handkontrollen å testat funktionerna. Ska på fisketur på tisdag så då lär dessa komma väl till pass.
    2 points
  9. Här är en bild på Gäddan, det är det skalet som används flitigast just nu, men jag kommer nog byta emellan lite, beroende på vilken feeling jag har för dagen
    2 points
  10. Norlén

    Renovera plastbåt

    Båten har nog fått lite för lite kärlek de senaste året, så ska försöka snygga till den lite i år tänkte jag. En stor uppgradering blir nya lodet, Humminbird Helix 5 G2 SI. Och för att montera nytt lod började jag igår dra om lite kablar, snygga till bordet och grejer. Så ska nog väcka liv i den här tråden med lite nya bilder under våren här slitet och jävligt. Börjar slipa ner och olja, så får vi se. Behövs nog en ny skiva där. Gamla kablar bort, nya kablar dit.
    2 points
  11. Purra

    Ockelbo B16AL

    Och vecka 17 levereras hon så lite vårfiske blir det!
    2 points
  12. Purra

    Ockelbo B16AL

    Om jag förstod rätt Jonas så monterar de inte kontakten längre, då alla kunderna vill ha olika, så det får man göra själv. Gick till mässan för att ersätta min Tracker Super Guide med en Stratos 176VLO, blev med Ockelbo istället! E bland blir det inte som man tänkt sig, utan ännu bättre:)
    2 points
  13. Nordin

    Krokstorlek Jerkbaits?

    Hej och tack för era svar! Kunde inte riktigt bestämma mig så jag köpte 1/0, 2/0 och 3/0 valet föll på Eagle Claw 374M krokarna verkar ha skapligt rykte och kostade inte multum heller! Lundgrensfiske sålde 50-pack för 208 riksdaler, känns överkomligt! Kul att det här forumet finns så man inte behöver överge Edge helt bara för man går över till den mörka sidan en stund
    2 points
  14. Rotenon

    Havsöring runt Skåne

    Lossnade lite idag. Västlig vind och den första över 50cm! Pratade med flera andra Norr barsebäck som gick tomhänta hem. Bara spigg i magen..........
    2 points
  15. För att ni lätt ska hitta rätt på mässan, håll utkik efter montern som ser ut så här Vi ses väl där?
    2 points
  16. Norlén

    Dags att lufta båten

    Lite väl blåsigt, men fantastiskt härligt att komma ut /Norlén
    2 points
  17. Rejält med mussla på kroken är hela grejen! I värsta fall fyller du en sån där kirurgstrumpa med mussla. 4-6 blåmusslor är ett bra riktmärke - utan skal förstås Mitt PB är 3,2 kilo i området. Detta på 0,45 handhållen rev. Det tog två veckor för händerna att läka....
    2 points
  18. HåkanViskafors

    Fiskebilder

    Från tiden då livet var rosaskimrande - men det syns inte på bilden
    2 points
  19. Det roliga i kråksången var när jag bad UTReels att uppdatera rullen med moderna grejor. "Det finns inget bättre" blev svaret
    2 points
  20. Magiska spännande resultat i år. Vi landa 66 gäddor och Magnus vann på 15 gäddor mot Rickards 14... sjukt tight. Utöver vinnarrullen, en Abu Pro Rocket, så delades det även ut två stycken +600 rullar till Rickard (606) och Magnus (601). Årets bästa kvalfiskare slogs alltså side by side om vinnarplatsen. Magnus kammade till slut hem det med en gädda mer en Rickard.
    1 point
  21. Gearhead

    Tips på en bra lina

    Ska kika på de linorna lite. Är ju som inte så sugen på att gå tillbaka till vanlig nylonlina heller.
    1 point
  22. 56110800674__00819A82-4E08-44A1-AA6D-D63416515D97.MOV
    1 point
  23. svonsy

    Ockelbo B18 CC

    Hej Jonas ! Se till och svetsa pulpeten , om dom inte gjort om konstruktionen på18 modellen, min pulpet satt lös efter sprickbildning i utmattat material efter ca 100tim på grund av en usel konstruktion .
    1 point
  24. Lite fler bilder på regelverket under golvet, man är ingen proffsnickare men jag hoppas på att det ska hålla för ett par stycken i båten ett bra tag framöver sista bilderna är från idag 30/8. funderar på att försöka få tag i nån typ av gummimatta/industrigummimatta att lägga över golvet såsmåningom. mest för att inte slita på det allt för mycket.
    1 point
  25. Ju mer jag använder lodet, desto mer gillar jag det. Som alltid är det ju en inkörningsperiod för att hitta alla funktioner och justera inställningar till hur man vill ha dem, men nu börjar jag känna att jag hittat rätt med några inställningar i alla fall. Skärmen är väldigt högupplöst och tydlig, lodet är snabbt och gör vad som förväntas. Skärmen är ljus och tydlig även i solljus. Möjligheten att skapa egna djupkartor är ju fantastisk. Varje gång jag åker ut slår jag på AutoChart Live och låter den gå medan jag fiskar. Och nu efter några fisketurer har jag riktigt detaljerad djupkarta över de områden jag fiskar mest i. Någon dag när fisket är segt ska jag ta och åka lite fram och tillbaka över andra områden också för att få en karta över de områdena också. Men den senaste tiden har fisket varit för bra för att vilja lägga tid på det Jag ska sammanfatta mina tankar i en artikel tänkte jag som publiceras under sommaren här, men totalt sett är jag riktigt nöjd med mitt Helix 5 CHIRP SI GPS G2 Sedan ska man ha klart för sig att det är ett ingångslod, med endast en sd-kortplats till exempel. Men för priset man får betala får man ett väldigt bra ekolod som kommer kunna hänga med länge!
    1 point
  26. HåkanViskafors

    Vrakfiske med Daisy

    Grymt fiske!! Trög förmiddag och vi letade på vrak efter vrak som enbart gav några småfirrar. Framåt eftermiddagen hittade vi ett vrak som bjöd på ett stadigt gäng med Torsk på runt 8 kilo. Dog ut efter någon timma och vi flyttade till ett nytt okänt vrak. Fiskebonanza i ett par timmar med riktigt fina torskar på 10-12 kilo - vare sig större eller mindre! Vädret var på sin allra bästa med i stort helt stiltje hela dagen. Kan inte bli en bättre dag med andra ord!!!
    1 point
  27. Seaman

    Ockelbo B16AL

    Hej! Idag var det min tur att beställa en Ockelbo B16AL ?. Nu återstår ca två veckor innan jag får den... Har hittills kört Yamarin 50sc men efter sex,sju år vet jag vad jag vill ha - och valet föll på Ockelbo. Kommer att utrustas med bland annat Motorguide xi5. Håller som bäst på att kolla på AGM batteri ca 100-115ah. Vilket märke på batteri kör ni med? I övrigt är båten utrustad med sidotoft, spöbox, dubbla tankar och fäste för elmotor i fören. Har valt Mercury 60hk istället för Evinrude. Blev även ett Lowrance HDS gen3 med totalscangivare.
    1 point
  28. Norlén

    Gäddfajten 2017

    Nu är jag äntligen med i tävlingen också! I gårdagens härliga väder landades årets första fisk. Jag hade tagit med mig tjejen ut och försökte först på lite gös. Men när de inte ville hugga driftade vi längs ett grunt flak utanför en lekvik. Där dröjde det inte länge förrän denna vackra dam på 107cm högg, 7,56kg. Finalplatsen är långt borta, men jag har i alla fall en start nu
    1 point
  29. Ah, brorsan beställde ett sånt igår, då han inte ville lägga de extra pengarna för att få CHIRP. Så skönt att höra att du är nöjd. Ska bli kul också att kunna jämföra dem sida vid sida
    1 point
  30. Knubbo

    Ockelbo B16AL

    Jag har ju en liknande sil som den vita i min båt. så det största skiten kommer inte ner. Finns ju massor med båtar på marknaden som bara har länspump ej självläns det fungerar ju för dom. Har som du tänkt på det om ändå kommer ner för mycket skit så kan jag montera en inspectionslucka i serviceluckan för lätt åtkomst. Sen är min plan att byta länspumpen minst vartannat år. OM det blir nödvändigt att komma åt service utrymmet ofta då monterar jag en service lucka så jag kan spola ur skiten då o då genom dyvikan. Finns den vita silen att köpa/beställa nu vart isåfall kan du ordna till mig så betalar jag den.Ta 2 st.. Att programera om för XD100 oljar är bra för att den oljan är den bästa för motorn. Du kan ha den oljan utan att programera om motorn men om du programmerar om motorn så tar den mindre av den oljan. OBS du kan bara ha XD100 olja efter programeringen. Om man kör mycket när det är kallt samt trollar mycket med motorn så ska XD100 oljan användas.Priset jag betalade va runt 800 kr om jag minns rätt för det.
    1 point
  31. Tycker vi lyfter den här frågan igen @Jonas. När behövs en testfiskare från Sala i kajakerna? De ser riktigt heta ut! Det är ju allmänt vedertaget att inget är ordentligt testat förrän någon från Sala gjort det.
    1 point
  32. StefanNyberg

    Vertikalspö 14-45g

    Ett vertikalspö byggt på en Bushido Magbass klinga. Microwave ringar, foam splitgrip på customlackad klinga. En styv ryggrad som klarar jigg och skallar upp till 45g. Perfekt för gös och rödingsfisket.
    1 point
  33. Jonas

    Öjesjön

    Var ute på gäddpremiär hemma i Öjesjön på Malungs FVOF igår. Vattentemperaturen låg på 12,3 grader och gäddorna verkar vara klara med lekbestyren. Vi fiskade några lekvikar och strax utanför. På ett par timmars fiske efter lunch blev det en 97:a (gummi) och en till missad gädda i samma kaliber (McHybrid). Känns som fisket är på g på allvar nu och jag längtar redan till nästa vända vilket eventuellt blir ikväll om inte blir strömfiske efter harr och öring i Ogströmmen som rinner i Öjesjön vid Öje Kapell istället?
    1 point
  34. StefanNyberg

    Bass spö

    Har under påsk helgen dragit igång med detta bass spö med kastvikt 3/16 - 1oz. Det är ett pris som vanns förra hösten under Å-gäddan i Eskilstunaån som jag var med på. En egen design av vinnaren (endast 13år gammal) som fick fritt fram att välja hur han ville ha spöt byggt. Svart... Bara svart... Blev hans svar efter mycket bollande. Ringar, rullfäste, klinga, tråd, handtag allt svart och grafitgrått Less is more Följ mig gärna på Instagram och Facebook under namnet Uniquerods
    1 point
  35. Då var ett par spön byggda för att visas upp på mässan i helgen. Efter önskemål med lite längre avstånd mellan butt och trigger (45cm). Lätt skulle det bli och landade på ca 205g. Mantlade med foam handtag och trebenta titan ringar hela vägen då de upplevde att enbenta ringar har en tendens att lossna om det skulle råka bli en snara runt dem. Dessa kommer finnas i monter A1:30 hos Jiggar.nu under mässan. Följ mig gärna på Instagram och Facebook under namnet Uniquerods
    1 point
  36. Vi ses väl på årets Sportfiskemässa. I år är ju mässan flyttad till Stockholmsmässan, det blir nog riktigt bra. Vi finns självklart där med både monter och kastbana.
    1 point
  37. Träffade på en mycket trevlig kille som bygger beten. Det här fina fick följa med mig hem för att locka gäddorna att hugga. Waide Lures är betesbyggarnamnet och dessa beten finns att beställa på careofbaits.com Skickas från min iPhone via Tapatalk
    1 point
  38. Blåklintsmanet. Lika jobbig som vanlig röd brännmanet
    1 point
  39. Frida

    Gäddfiske i Norrbotten

    Sjukt bra bild! Hur ofta får man upp två sådana monster samtidigt! Skickas från min iPhone via Tapatalk
    1 point
  40. Jonas

    Gäddfiske i Norrbotten

    Nu är dags att dra igång fisket dag 2[emoji41] Skickat från min iPhone med Tapatalk
    1 point
  41. Norlén

    Fantastiskt vårfiske

    Tack! Ja, jag kan inte se dig någonstans i resultatlistan, så det börjar väl bli dags
    1 point
  42. Oj, den var fet!! Jag har också haft kontakt med Horngäddor de senaste två veckorna
    1 point
  43. HåkanViskafors

    Hakefjorden cup

    Inte helt omöjligt!
    1 point
  44. HåkanViskafors

    Gule Rev

    Det blev en underbart skön dag med perfekt väder! Tyvärr riktigt grov ström som gjorde det svårfiskat. Summan av resan blev ändå klart godkänd även om det inte blev några rekordfiskar. Jo förresten, kompisen drog en bleka på 6,4 kilo. Väl värd en guldnål i Recordfisken. 23 kilo välrensade Torskfiléer hamnade i fryset
    1 point
  45. StefanNyberg

    Ert Instagramkonto

    Jag heter Uniquerods och det som kommer upp där kommer enbart att bli fiskebilder och spöbyggnad och förmodligen lite bilder som har med dessa saker att göra.
    1 point
  46. xow

    höga rodd 390 vertikal killer

    Vänt på båten och testade rugga upp utan för målnig blir skildnad. En hel del repor å fylla i gen oxxo. Mer jobb
    1 point
  47. HåkanViskafors

    Granpynt

    Ja, allt som är undangömt kommer fram till slut!!!!
    1 point
  48. Det tycker jag! Pröva på och sedan sitter du fast Min bod är väl ungefär 6 kvm, där gör jag allt förutom att torka betena efter lackning! Det är riktigt trångt, men det går. Får till och med plats med en radio!!
    1 point
  49. Såklart man kommer!
    1 point
  50. Med all sannolikhet var det en Rötsimpa En riktigt vacker fisk faktiskt. Ibland väldigt färggrann på buken, men det ser du först när du fått upp den Kul och spännande att fiska. Släng i en agnad krok framför munnen och vänta en stund. De tar agnet riktigt lugnt och försiktigt - spännande att se vad som händer
    1 point
×
×
  • Skapa ny...