Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Lämpligt tvåhandsspö till Ambassadeur Revo STX


Recommended Posts

Har letat efter ett snärtigt tvåhandsspö för beten runt 10-40 gram, minst 9 fot, som matchar rullen. Gillar spänstiga spön med ryggrad, inget för "mjukt"...

Har ni några tips, så vore jag tacksam!

Har tidigare använt både Berkley Phazer 10' -29g och Berkley Lightning 9' 15-40g och gillade dem båda. Gott om ryggrad och snärtighet :) Numera fiskar jag dock enbart med haspel.

Sent from my SGS Zwei using Tapatalk

Edit: Såg inte att det var under Jerk arean du skrivit då jag svarade från mobilen :)

Redigerad med J.Ekstrand
Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
 • 2 weeks later...

Har tidigare använt både Berkley Phazer 10' -29g och Berkley Lightning 9' 15-40g och gillade dem båda. Gott om ryggrad och snärtighet :) Numera fiskar jag dock enbart med haspel.

Sent from my SGS Zwei using Tapatalk

Edit: Såg inte att det var under Jerk arean du skrivit då jag svarade från mobilen :)

Tack för tipset, Jimmy, uppskattar det. Skall kila och titta närmare på dem i butiken.

Oj, det var inte meningen att skriva under "jerk" heller, ett misstag! :-)

Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Ett tips är att kolla på shimanos speedmasterspön. Det finns bla en 9' 14-40 som är kanonfin. Det är riktigt trevliga spön om man vill ha en klinga med riktigt bra spänst.

En favorit för mig själv just nu är yasei dropshot 8' 7-28g. Spöt kastar brutalt bra och jag använder mitt främst för havsöringsfiske på kusten. Spänsten är så bra att jag inte känner att jag saknar ett längre spö.

Sen har jag ett par G Loomis steelhead 8'8" med kastvikter runt det du söker du som också är grymt fina. Alla nämnda spön rekommenderas å det varmaste. :)

Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
 • 4 weeks later...
 • 3 weeks later...

Har ett Phaser II 10,6 fots 12-38 gr till min Revo STX som jag skaffade i vintras för kustfiske efter havsöring.... Helt OK och bra kastlängder trots lågt pris (tror jag gav under 500 kr hos Beten.nu).

Letar dock efter ett lite mer behändigt spö att använda vid båtfisket på ca 8-9 fot så har någon några tips där är jag intresserad. Gärna med kastvikter på 10-30 gram.

På haspelsidan kan jag rekommendera mitt Berkley Titanium 10 fots 8-32 g. Hade flyt och hittade ett paket strax före jul där spöt såldes tillsammans med en ABU Cardinal 503 Albi och Firelinelina för 1200 kr.....bara spöt ligger ordinare på runt 1800 kr.

Otroligt lätt och skönt spö som ger grymma kastlängder med minimal ansträngning. Funkar kanon för bombarda fiske och lätta kustbeten, drillningsegenskaperna är det inte heller nåt fel på (landade i veckan en 3,6 kilos HÖ på spöt... :) )

Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 7 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Jag har faktiskt inte kunna prova om det går. Nejdå, jag har två kortplatser och mitt lod HB 998C HD Si Combo klarar Autochart men inte Autochart live. För att kunna logga djupkurvor måste man först köpa ett dataprogran för en 2500:- och sedan ett Zeroline minneskort för en tusing....då är vi uppe i vad jag gav för ekolodet begagnat och det har jag inte riktigt lust att kosta på ett gammalt lod även om det är en bra modell för det är ju trots allt redan gårdagens teknik jag har. Men visst hade det varit smidigt med egna djupkurvor och går det att lägga dom på Terrängkartan så skulle det bli riktigt bra. Nåja, man kan ju lägga waypionts och namnge dom på dom intressantaste ställena som grund, gropar och hårdbottnar på Terrängkartan så man hittar tillbaka i alla fall.
  • Har haft två riktigt fina fiskekvällar vid ett av mina favoritvatten sista veckorna som resulterat i totalt tre gäddor över metern. 105, 117 och till slut en riktig drömgädda på hela 123 centimeter. Tyvärr tappa jag i vågen när jag skulle väga 105:an som kompisen drog timmen före jag fick min. Uppskattad vikt 11-12 kg kändes fullt rimligt då konditionen var god? Gäddan högg strax efter solnedgången på knappt metern djupt vatten på en ytligt fiskad jigg med med avklippt stjärt och en ditmonterad sked från www.betesbyggarkiosken.se. Det var nytt PB för mig och tredje över 120 centimeter så den satt fint och extra kul att jag fick ta den på hemmaplan och från kajak. Annars har jag rätt bra geografisk spridning på mina 120 fiskar nu. 120 Dalarna/Öje, 121 Arjeplog och nu 123 Orust.  
  • Går det inte inte att tona in autochartkurvor i kartan? eller du har bara en kortplats kanske?
  • Bra tips jag hittade i denna gamla tråd. Tog hem Gröna Kartan till mitt 998c HD SI och det fungerar utmärkt, har mer nytta av den än ett sjökort då jag mest fiskar i småsjöar som ändå inte har djupkurvor utritade. Synd bara att det inte är  Autochart live på mitt lod, om man kunde kombinera Gröna kartan med egna djupkurvor så hade det varit ultimat.
  • Thank you. I need the bracket. Please give me price. How to you attach it into bow compartment?  
  • It’s simply the best place to put battery in my opinion. It’s out of the way there. I have an extra original Ockelbo bracket for B16AL if you need one. You can buy it from me if you like? The round lock is from the Anytec boats. You can probably order one from Ockelbo. 
  • Hi, I own Ocklebo B16AL for over 1 year and want to install electric motor now. Why did you install battery for electric motor to bow instead of front seat box? Please send a picture of bracket for battery you used in bow. What round lock for hatches you used to secure hatches in both boats.
  • Har en Solix 10 CHIRP Mega SI i gott skick med ny SI givare. Nypris 32 000kr Säljes för 19 000kr Skicka PM, Ring 070-6310444 eller maila jonas@edgeflyfishing.com. Grejerna finns på Orust.
  • ok då är jag med. Har tyvärr ingen koll på den varianten. Jag trodde det var något sånt här du var ute efter: https://erlandsonsbrygga.se/Hemsida/Tagvirke___Fortojning/Fortojning_Ankarlina/Ankarolina/ANKAROLINA_24M?id=02463
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...