Hoppa till innehåll
Mörtamicke

Havsöringsrapporter Skåne

Recommended Posts

Hejsan, jag har precis hittat in på denna sida.

Har haft en riktigt bra havsöringsvår längs syd och väst kust detta år.

Sista svängen var igår på västkusten, ett antal hornisar (verkar börja dra sig tillbaka till djupare vatten nu). Sen tappades det en havsöring 35-40cm riktigt rund och fin, brutalt hugg där den direkt efter gör ett luftsprång på minst 50cm den kliver dock av efter bara någon sekund.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Hejsan, jag har precis hittat in på denna sida.

Har haft en riktigt bra havsöringsvår längs syd och väst kust detta år.

Sista svängen var igår på västkusten, ett antal hornisar (verkar börja dra sig tillbaka till djupare vatten nu). Sen tappades det en havsöring 35-40cm riktigt rund och fin, brutalt hugg där den direkt efter gör ett luftsprång på minst 50cm den kliver dock av efter bara någon sekund.

Coolt :) snacka om kraft :) de jag har haft på har inte hoppat sådär

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

2kvälls/natt turer på ett par timmar, nr 1 fick avbrytas pga åska och tilltagande vindar nr 2 finns det ingen ursäkt till... Bompass, men det är som man brukar säga för varje bom tur kommer man närmare nästa fisk. Andra kvällen var riktigt härlig i solnedgången.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Då har man varit på en tålamodsprövning inatt. Står mitt i ett stort stim tobis som hoppar och simmar rundor kring mig, jag hör flera gånger det där härliga ljudet när stora fiskar bryter ytan hinner tom skymta några rejälla bredsidor ett par ggr. Skådespelet pågår 30-45 minuter jag har betat av alla fiskedrag i lådan tom snabb riggat bombarda med en real toby som följer efter en stor svart fet mumsig fluga... En liten känning som lika bra kan ha varit en närkontakt med sten...

Nu blir det mardrömmar hela morgonen, fisklösa mardrömmar.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Man får fisk på dagarna nu, så ge er ut på dygnets ljusa timmar istället. Jag var ute i lördags mellan 14-20.30 och hade ett par hugg vi tretiden och massa hugg och en landad runt sju snåret (körde med för liten enkelkrok så jag tappade säkert 5 fiskar). Jag hade på ett monster som drog 50m lina i en rusning innan den släppte Jag höll mig på sydkusten denna dag. Ett tips: känner ni inget på säg 30min byta plats. På sydkusten kan man stanna nästan varsomhelst och ha ett kanon fiske. Det gäller bara att hitta dem.

Skitfiske!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Yes, jag har sett att många drar fisk dagtid men de e så förbaskat spännande att kliva i havet när det är mörkt och tyst runt en :-) man hör varenda plask och ser syner och när man långsamt smyger fram så blir man så jäkla rädd när man lyckas överaska och skräma en stor fisk på grunt vatten ( inte så att man försöker skräma dem men tyvärr blir det så ändå ibland). Men det är enklare att fiska dagtid man ser hotspotsen och kan närma sig på rätt sätt, mina favorit platser till nattfiske är lättvaddade naturligtvis men inga bra riktmärke så ibland går man tokigt och hamnar mitt i området man vill fiska.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Provade kvällstid, men 4bompasset i rad :-) men vilken afton.

Vad har fungerat för dig nu på sommaren Micke, mina favoriter verkar svika trots att man vetat att där funnits fisk vissa nätter.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag har fiskat främst med d360 i färgen ag (silver) alternativt real tobis och med enkelkrok som jag pimpat med angelhair eller crystalflash,då smäller de på utan helvete när man rycker och sen spinnstopp så draget åker upp på linan och sen snurrar ner till kroken, men även kongetobis, snurrebassen och bornholmerpilen i genomlöpare har levererat oftast i tobisfärger. På fluga har olika tobisimitationer och större räkor funkat. Testa små ABU Toby 7/10g i koppar, dubbla fjäderringar och en enkelkrok på grunda områden med sand/tångbotten när solen står på. Det brukar ge fisk.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Aja då har vi kört liknande taktik bara det att jag gott lottlös vid mina sista 4-5 omgångar. Stripern har jag haft bra flyt med fram till en bit in på horngäddesäsongen, efter det har det varit uppehåll i HÖ fisket fram till för någon vecka sedan. Bara på det igen :-)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Äntligen siktade man havsöring igen :-), glädje rus även om den aldrig blev ordentligt krokad. En del stötar i spöet och efterföljare bådar också gott för de sista turerna nu i början av sep. Bonus fångst på horngädda livar upp stämningen.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 5 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Här kommer en bild på stenskyddet Uffe bytte till när han monterade tillbaka propellern.  
  • Om ett par veckor är det äntligen dags för Båtmässan i Göteborg. Edge har som vanligt en egen monter och i år har vi dubblat monterytan till 50 kvm. Vi står i Sportfiskearean på andra våningen och i montern hittar ni min Ockelbo B18CC och en delbar Point 65 trampkajak. Jag pushar även på min guideturer med https://www.wildfishsweden.se och visar bilder från guideturer i Bohuslän, Dalarna och från Kiruna. Fjordguiderna är också med i montern och pushar på havsöringsfisket i Bohuslän. På sportfiskedagen den 2 februari håller jag föredrag på Scenen om Havsöringsfiske i Bohuslän. Varmt välkomna att komma förbi och kolla föreläsningen eller gå förbi montern och säg hej så kan vi snacka lite prylar och fiske Läs mer om mässan på https://batmassan.se
  • Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.  
  • Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till?  Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
  • Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt  Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
  • Flott båt du har. Har selv en B16AL og vurderer oppgradering til B18CC. Er det store forskjeller i sjøegenskaper? Tenker da på evnen til å kjøre relativt raskt gjennom typisk frisk bris sjø (bølgehøyde opp til 1 m). Syns B16 slår en del og blir ubehagelig og lurer på om B18 er vesentlig bedre? 
  • Tänkte jag skulle visa hur lösningen för ekolodet fram blev också. Jag drog ju klart alla kablar och installera ström och nätverk för ytterligare ett lod i samband med att jag köpte båten förra året men det var först i somras som jag hade utrymme att skaffa mig en Solix till. Jag hade ju en Solix 10 MSI generation ett i pulpeten så nu lyfte jag ut den och placera den där fram istället och så satte jag in en Solix 10 MSI+ G2 i pulpeten. https://www.comstedt.se/produkt/solix-10-chirp-msi-gps-g2  Lodet är lite snabbare men framförallt så har det Mega side imaging plus. Har man bara MSI+ i det ena lodet så kan man feed upp Mega side imaging i det gamla lodet också via nätverket så nu är det bästa upplösning på båda loden. Jag har kört ett gäng göspass och men även varit i vätter någon vända. det är en fantastisk upplösning med det här lodet och vid vätternfisket, vid fiske på runt 35 meters djup, så klarade lodet av att tracka fyra jiggar samtidigt så att alla som fiskade i båten kunde hålla koll på sitt eget bete även när alla fiskade ihop.  Gillar även lösningen med Ramfästet med D-kula som gör att jag kan placera lodet perfekt vid vertikalfisket men samtidigt kunna byta till en helt annan lösning om jag exempelvis fiskar gädda eller havsöring och vill se lodet i en annan vinkel.
  • En av de bättre grejerna jag fixat till båten i år är en spöhållare från Attwood som jag har satt på insidan av båten. https://www.westgear.se/produkt/transportspohallare-for-upp-till-6st-spon/ Spöhållaren är perfekt för att förvara tre kastklara flugspön men man kan även sätta i andra spön. det bästa är att spöna följer insidan på relingen så man slipper ha spön som sticker upp i båten. fiskar man fluga är det här extra bra. Till nästa säsong ska jag montera en likadan spöhållare även på andra insidan av båten.  Till spöhållaren medföljer ett corduraband med kardborre som spänner fast spöna i spöhållaren. Jag använder inte den utan spöna sitter bra trots att man bara lägger dem i spöhållaren, spöna får ju visst spänn mot insidan då spöna böjs naturligt när de följer båtens insida.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...