Hoppa till innehåll
Jonas

Spårsändare för båt - vilken ska man välja?

Recommended Posts

Jag tänkte montera en spårsändare i båten. Någon som har erfarenhet av det här eller kanske har koll på något bra alternativ. Vill det ska fungera bra mot Iphone och jag tänker mig en permanent lösning

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
På 2018-02-12 at 10:52 AM Jonas sa:

Jag tänkte montera en spårsändare i båten. Någon som har erfarenhet av det här eller kanske har koll på något bra alternativ. Vill det ska fungera bra mot Iphone och jag tänker mig en permanent lösning

Hej Jonas, 

 

Vi på Watski har några spårsändare du kan titta på: 

 

https://www.watski.se/Northtracker-11drH

 

Har du några frågor eller fundergar är det bara att ta kontakt med oss :) 

 

MVH

Watski

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Tack @Watski SE.

Den där såg riktigt bra ut. Precis vad jag hade tänkt mig. Har ringt försäkringsbolaget och bett dem kolla upp vad jag får för reduktion med den installerad osv. Återkommer med kommentar i tråden.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag får en premiereduktion på 10% (Jag betalar 3800kr i årspremie på länsförsäkringar bohuslän).

Det var lite mindre mindre än jag räknade med? Ska fundera lite på det

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
1 minute ago Jonas sa:

Jag får en premiereduktion på 10% (Jag betalar 3800kr i årspremie på länsförsäkringar bohuslän).

Det var lite mindre mindre än jag räknade med? Ska fundera lite på det

 

Gör så! Du får mer än gärna kontakta oss på Watski om du har frågor eller funderingar så ska vi hjälpa dig :)

Får önska dig en fortsatt trevlig dag och lycka till!

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 108 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Fick precis hem den senaste modellen av ABU Garcias Ursuit. Jag har haft föregångaren sen ett par år tillbaka och har använt den vid diverse havs och sjöfisken. Det är en fantastiskt fin produkt som andas väl och sitter snyggt. Det är en riktig torrdräkt och man är verkligen snustorr under oavsett väder. Något jag lärt mig över tid är vikten av att ha rätt grejer under om man vill att dräkten ska sitta så bra som möjligt och andas maximalt. Jag föredrar ett underställ i Merinoull från Aclima och sen kompletterar jag dräkten med en uppblåsbar slingväst så jag har maximal flytförmåga. Jag har flera gånger testat att ha på mig ett flytunderställ från Float Underwear under men det försämrar andningen så mycket att plaggets fina andningsförmåga förstörs och man blir helt enkelt onödigt varm på ett obehagligt sett. Merinoull i kombination med slingväst är absolut skönast och då får man den komfort som jag tycker man bör ha när man köper så här pass dyrt plagg. Vad är då skillnaden mot nya Ursuit jämfört med föregångaren? Det är väldigt lika men det är små kosmetiska förändringar och jag tycker snittet känns något bättre. Den nya sitter lite snyggare och man har snedställt dragkedjan något vilket gör att den sitter skönare i halsen och det öppnar även upp mer när man öppnar overallen. En annan nyhet är en vattentät mobilficka/napoleonficka på vänster bröst. Det är en riktig vattentät dragkedja så den ska vara tät till skillnad mot fickorna i midjehöjd som bara har vattenskyddade dragkedjor. Jag vet av erfarenhet att de inte håller tätt vid dåligt väder på föregångaren och då de inte är förändrade på nya modellen så lär det problemet kvarstå. Man har även lagt till en inneficka på högersidan vilket är kanon om man vill ha extra skydd för något. Det här är fiskeoverallernas RollsRoyce och overallen är utan konkurrens den bästa jag provat. Den nya Overallen känns kanon och de små förändringarna som är gjorda känns befogade och gör en redan bra produkt ännu bättre.
  • Håller med. Det är jäkligt kul att långsamt jobba sig fram mot den optimala båten Extra batteriet har jag i babordtoften bak tillsammans med en minnkota marinladdare. Sen har jag bytt kablar sen den bilden togs. Jag kör med 8mm från batteriet till ekolodet fram. När jag körde med 2,5mm kabeln så fick jag problem med spänningsfall och då funkade inte nätverket mellan Onix 8 fram och Onix 8 i styrpulpet bra. Med 8mm kabel så försvann problemet.
  • Blir till att flytta givaren för som sagt jag får inte till det hur jag än sänker/höjer. Å tittar man på din placering så är den ju både längre in mot motorn. Kul att modifiera lite efter hand - man kommer ju på anpassningar allteftersom man använder båten.  Förresten var har du installerat extrabatteriet till elektroniken? 
  • @Seaman Jag tror det går bra med en 25cm givare i den positionen. Jag har ju en Onix givare och den är väl ungefär 17x10 eller något sånt? det är ingen jätteskillnad med 25 och jag har god marginal vid sjösättning. V-bottnen sticker ju ner rätt långt från givarfästet och den går i först. jag hade en C-tek fram först men har monterat en marinladdare för två batterier i vänster baktoft nu istället. Har du en 25cm givare har du garanterat ett lod som drar en hel del ström eller? Jag har ett 110amp batteri till bak som driver två Onix 8 x 1,6 Amp och Talonen. Det var nödvändigt med det dedikerade batteriet bak då startbatteriet var för vekt och då det är risk för störningar om man kör elmotor och lod på samma batteri. Att modda om en 2014-2017 så den får 2018's lösning för självläns är tyvärr inte möjligt.
  • Jag stötte på säljaren idag och vi diskuterade lite löst om olika lösningar men han tyckte det var bättre att jag kikar in i affären så vi kan titta på fästet i verkligheten. Min givare är ju runt 25cm så vad tror du om riskerna vid sjösättning, Jonas? Alltså vid fast montering där du har din.  Något jag kommer installera är en fast laddare typ CTEK i främre toften. Har tillgång till landström så jag slipper baxa batteri varje fisketur. Tog även upp problemet med självlänsen och nya modellen med ny lösning. Han skulle höra med Ockelbo om det går att ändra/göra något på befintliga modeller. Har dock inga förhoppningar på lösning. 
  • Det ska vara en mycket enkel installation. Inne på produktsidan kan du läsa mer djupgående om produkten och hur den ska installeras. Tre enkla steg att utföra så ska allt vara igång
  • @Watski SE Är den enkel att montera själv?
  • Gör så! Du får mer än gärna kontakta oss på Watski om du har frågor eller funderingar så ska vi hjälpa dig Får önska dig en fortsatt trevlig dag och lycka till!
  • Jag får en premiereduktion på 10% (Jag betalar 3800kr i årspremie på länsförsäkringar bohuslän). Det var lite mindre mindre än jag räknade med? Ska fundera lite på det  
  • Ja det blev ju tyvärr inte helt hundra med fästet för givaren@Seaman. Sitter du i samma sits som @Purra och får problem redan vid 7 knop så hade jag gjort om det och placerat den rätt så problemet försvinner. Lite trist att behöva borra i båten men vad gör man? Nu minns inte jag riktigt hur era fästen ser ut men jag tänker att man kanske kan göra något smart med hjälp av en tjockare plastplatta annars?
 • Ämnen

×