Hoppa till innehåll
Jonas

Komplett dynkit Ockelbo B16AL

Recommended Posts

Har ett komplett dynkitt till Ockelbo B16 AL med sidopulpet och spöbox liggande. 5 dynor totalt. Nypris 9400kr.

Dynorna är i fint skick. Vill ha 2000kr

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att lämna en kommentar

Skapa ett konto

Registrera dig för ett nytt konto i vårt samhälle. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Har du redan ett konto? Logga in här.

Logga in nu

 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 0 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • För några dagar sedan monterade jag en Raymarine AXIOM 9 PRO på min Linder 410 fishing och körde det under en fiskedag efter gädda. Egentligen hade jag tänkt sätta den på en av mina Native kajaker men RAM-fästet jag behöver för bästa möjliga montering är tyvärr försenat så till slut blev lusten för stor och jag monterade AXIOM lodet i båten istället. Både lodet och givaren är väldigt tunga så man behöver en riktigt tight och bra lösning för att det ska sitta bra. Fördelen med RAM's kajakfäste är att det är mobilt så bara det anländer så får jag en bra lösning som kommer fungera både på kajaken och i båten. Den främsta anledningen att jag skaffat mig ett AXIOM 9 PRO lod är att de har tagit fram en ny funktion som heter RealVision 3D som tecknar bottnen tredimensionellt och visar fiskens exakta placering i förhållande till båten och bottnen. Det är en fräck funktion som i kombination med det snabba ekolodet gör att man enkelt flyttar vyn precis som man vill med hjälp av touchskärmen. Däremot tycker jag det är svårt att veta vad som är vad om man bara kör med RealVison 3D vyn. Det ger en intressant översikt men när man väl vill börja fiska behöver man både klassisk 2D vy och sidevision i kombination för att skapa sig absolut bästa koll på vad som händer under ytan. Jag har bara fiskat med lodet under en dag än så länge och förutom att jag tidigare kört med Raymarines Dragonfly 7 PRO så är min ekolodsvana som störts med Humminbirds Solix/Helix. Ett stort plus med AXIOM är att deras Lighthouse 3 gränssnitt är logiskt och enkelt att handha. Den största skillnaden mellan en Solix med Mega Imaging, bortsett från den för Raymarine unika Realvision3D funktionen, är att loden tecknar lite olika. AXIOM 9 PRO ger en bättre översikt men Humminbirds Solix med Mega Imaging ger mig en tydligare bild av hur bottnen ser ut. RealVision 3D tecknar fisken som bollar i olika färger och det är inte helt enkelt att tyda ut exempelvis storlek på fisk, det är därför jag kör med sidevision och 2D i kombination. Jag behöver helt enkelt lägga lite mer tid på det här lodet innan jag har för avancerade åsikter. Är det någon annan som kör med ett AXIOM 9 PRO så kom gärna med lite synpunkter på funktionen i lodet. Nu har jag precis uppdaterat gränssnittet från Lighthouse 3.2 till 3.6 och det ska bli väldigt intressant att se vad den förändringen gör för klarheten på RealVison 3D och Sidevision. Kom föresten ihåg att ni alltid måste sätta in kortet ni ska uppdatera enheten med innan ni slår på lodet. Av någon anledning hittar inte lodet uppdateringen om man stoppar in kortet när lodet är igång? det samma gäller om man sätter in ett navionicskort. Jag använder ett 12V 22 Ah batteri till lodet och det klarar utan problem en längre fiskedag och mer där till. Jag har tyvärr inte lyckats få AXIOM lodet att visa batterispänningen men det är möjligt att det är handhavandefel. Här är RAM fästet jag ska montera på kajaken:
  • Det var länge sedan man körde Havsöring på spinn men jag håller ändå på att det bara finns två alternativ; Toby Silver Toby Svart   28 gram är en schyst allroundstorlek!
  • https://www-wral-com.cdn.ampproject.org/c/s/www.wral.com/a-controversial-comeback-for-a-highly-prized-tuna/17803260/?version=amp Vi ser ju en klar ökning av tonfisken i Skagerak. Men är vi redo att börja beskatta bestånden? Jag är mycket tveksam till det och jag håller med artikelförfattaren som trycker på vikten av att ha någon form av samlad plan för fisket i hela Atlanten då bestånden rör sig över så otroligt stora ytor. Märkningsprojekten i Sverige och Danmark har ju visat att exempelvis en märkt fisk i Skagerak kan befinna sig utanför Portugal efter bara några veckor.
  • Tänkte vi kunde snacka lite havsöringsbeten här. Vad kör ni för grejer? Jag gillar att testa nya grejer och just nu kör jag nog mest med de nya viktade Rapalabetena, en del Sebillebeten och Viking Herring. Fiskar i stort sett uteslutande på västkusten och mina beten är runt 8-12 cm långa.
  • Har ett komplett dynkitt till Ockelbo B16 AL med sidopulpet och spöbox liggande. 5 dynor totalt. Nypris 9400kr. Dynorna är i fint skick. Vill ha 2000kr  
  • Den blå är såld. Har den gröna i samma fina skick kvar
  • Säljer av två av mina Native Watercraft Slayer 10 Propel. Kajakerna är i mycket gott skick och finns i färgen blå eller sand. Tror årsmodellen är 2016 alt 2017. Vill ha 20 000kr styck. nypris 29000kr Hämtas på Orust. ring 070-6310444 eller maila jonas@edgeflyfishing.com Läs mer om kajakerna här: http://www.nativesweden.se/slayer/
  • Här är nästa projekt. Ska flytta på bränslefiltret till motorn och sätta det på den plana ytan framför motorn mot soffans toft istället så jag får in tre spöhållare till höger om motorn också. Gillade den lösningen på min B16 starkt så det blir en repris på det konceptet. Regnar ikväll så börjar rodda med det imorgon tänkte jag
  • Har använt båten flitigt under sommaren och är fortfarande otroligt nöjd. B18CC med min nuvarande utrustning är en suveränt fin kombination av familjebåt och sportfiskebåt. Jag gillar hur fint den tar sjön och ligger i vattnet. B18CC är också en betydligt rymligare båt än min tidigare B16AL. Här är ett klipp från när jag var ute och guida havsöring för ett par dagar sedan:     
  • Intressant. Har inte hört om det problemet förr men jag ska följa upp och hålla koll på hur det ser ut för min del när jag har samma gångtid.
 • Ämnen

×