Hoppa till innehåll
Norlén

Abborrfiske innan leken?

Recommended Posts

Är det någon som brukar ge sig på abborrarna nu så här precis vid islossningen (vi har det i alla fall här i våra trakter nu). Gäddorna har precis börjat leka, men abborren brukar väl vara lite senare.

Var håller de till i så fall och vad har ni för grymma betestips?

Hälsningar från en som vill testa alla nya spön som köptes på mässan. Har länge tänkt köpa ett UL-spö, och passade på att köpa ett billigt på mässan innan jag bestämmer mig för vad jag vill ha :)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Har varit ut en sväng än så länge, dock utan resultat. Så lite tips för att locka vårgäddorna är nog behövligt B)

Gäddorna? Vad menar jag. De hade fullt upp med annat när jag var ute. ;) Menar så klart vårabborrarna. Men vill fortfarande få igång lite diskussion kring ämnet.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag skulle satsa på att vertikala abborren eller meta med typ löja. Det är två effektiva tekniker så här tidigt på året.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Att vertikala blir svårt, sjön är så jääkla grund. Kan hoppa ur båten och stå på de flesta ställena. Men mete får det kanske bli då då.

Tack för tipsen! :)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

I mitt hemma vatten löddeå samt intilliggande saxån är ju höst fisket efter aborre klart bäst (iaf om man söker de grova). Men aborre brukar väl fungera då växtligheten startar i ån igen de samlar sig i de berömda stimen. Innan det börjar växa brukar iaf inte jag få det som bifångst vid gäddfiske. Men därefter brukar man kunna sätta på spinnaren på UL-spöet och kasta av alla växt kanter speciellt nerfallna träd och rejälla näckros områden. Vill man ha grövre fisk så brukar löjan eller liten mört fungera.

Vet ej om detta hjälper dig alls, men lite info från Skåne iafB-)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Välkommen in hit Silver! :)

Och tack för tipsen! Nu ägnar jag min största del av lediga tid, med fint väder åt att bygga min fiskebåt (se annan tråd här på forumet) men snart ska det bli lite abborrfiske. JAg misstänker att det blir en grym liten spinnare på nya UL-spöt, så ska det nog få bli en och annan kamp. :rolleyes:

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 6 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Här kommer en bild på stenskyddet Uffe bytte till när han monterade tillbaka propellern.  
  • Om ett par veckor är det äntligen dags för Båtmässan i Göteborg. Edge har som vanligt en egen monter och i år har vi dubblat monterytan till 50 kvm. Vi står i Sportfiskearean på andra våningen och i montern hittar ni min Ockelbo B18CC och en delbar Point 65 trampkajak. Jag pushar även på min guideturer med https://www.wildfishsweden.se och visar bilder från guideturer i Bohuslän, Dalarna och från Kiruna. Fjordguiderna är också med i montern och pushar på havsöringsfisket i Bohuslän. På sportfiskedagen den 2 februari håller jag föredrag på Scenen om Havsöringsfiske i Bohuslän. Varmt välkomna att komma förbi och kolla föreläsningen eller gå förbi montern och säg hej så kan vi snacka lite prylar och fiske Läs mer om mässan på https://batmassan.se
  • Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.  
  • Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till?  Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
  • Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt  Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
  • Flott båt du har. Har selv en B16AL og vurderer oppgradering til B18CC. Er det store forskjeller i sjøegenskaper? Tenker da på evnen til å kjøre relativt raskt gjennom typisk frisk bris sjø (bølgehøyde opp til 1 m). Syns B16 slår en del og blir ubehagelig og lurer på om B18 er vesentlig bedre? 
  • Tänkte jag skulle visa hur lösningen för ekolodet fram blev också. Jag drog ju klart alla kablar och installera ström och nätverk för ytterligare ett lod i samband med att jag köpte båten förra året men det var först i somras som jag hade utrymme att skaffa mig en Solix till. Jag hade ju en Solix 10 MSI generation ett i pulpeten så nu lyfte jag ut den och placera den där fram istället och så satte jag in en Solix 10 MSI+ G2 i pulpeten. https://www.comstedt.se/produkt/solix-10-chirp-msi-gps-g2  Lodet är lite snabbare men framförallt så har det Mega side imaging plus. Har man bara MSI+ i det ena lodet så kan man feed upp Mega side imaging i det gamla lodet också via nätverket så nu är det bästa upplösning på båda loden. Jag har kört ett gäng göspass och men även varit i vätter någon vända. det är en fantastisk upplösning med det här lodet och vid vätternfisket, vid fiske på runt 35 meters djup, så klarade lodet av att tracka fyra jiggar samtidigt så att alla som fiskade i båten kunde hålla koll på sitt eget bete även när alla fiskade ihop.  Gillar även lösningen med Ramfästet med D-kula som gör att jag kan placera lodet perfekt vid vertikalfisket men samtidigt kunna byta till en helt annan lösning om jag exempelvis fiskar gädda eller havsöring och vill se lodet i en annan vinkel.
  • En av de bättre grejerna jag fixat till båten i år är en spöhållare från Attwood som jag har satt på insidan av båten. https://www.westgear.se/produkt/transportspohallare-for-upp-till-6st-spon/ Spöhållaren är perfekt för att förvara tre kastklara flugspön men man kan även sätta i andra spön. det bästa är att spöna följer insidan på relingen så man slipper ha spön som sticker upp i båten. fiskar man fluga är det här extra bra. Till nästa säsong ska jag montera en likadan spöhållare även på andra insidan av båten.  Till spöhållaren medföljer ett corduraband med kardborre som spänner fast spöna i spöhållaren. Jag använder inte den utan spöna sitter bra trots att man bara lägger dem i spöhållaren, spöna får ju visst spänn mot insidan då spöna böjs naturligt när de följer båtens insida.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...