Edgesportfishing.se och +FishEco presenterar Gäddfajten 2019    

Konceptet för tävlingen är enkelt. Du kan fiska där du befinner dig, i dina egna hemmavatten eller på valfri annan ort. Man får fiska var man vill innanför Sveriges och Ålands gränser, både i sötvatten och i skärgården. De fem personer som lyckas dra flest centimeter fisk på fem gäddor från den 1 maj – 15 september 2019 går vidare till en riktigt fin final. Vi lottar även ut en extra finalplats bland de 20 efterkommande i listan så det blir totalt 6 finalister. 

Förstapriset i finalen är en graverad Ambassadeur, ett One Boat Network från Humminbird/Minn Kota värt 38 995 kr samt att vi har 2x1000 kr i extra spurtpriser under finaldagen.

Anmälan till tävlingen sker via www.fisheco.se

Regler

Det är tillåtet att fiska i valfritt vatten inom Sveriges och Ålands gränser. Det är endast tillåtet att fiska med ett spö per person. Det är enbart tillåtet att använda artificiella beten som exempelvis jerkbaits, skeddrag, gäddfluga, spinnare, jiggar, spinnerbaits och så vidare.

  • Tävlingsperioden för kvalet är 1 maj– 15 september 2019. 
  • Alla tävlar gemensamt och registrerar sina fångster allt eftersom. 
  • De fem fiskare som lyckats dra flest antal meter gädda på fem fiskar under den totala kvalperioden går till en gemensam final.
  • Man kan anmäla sig när som helst under tävlingsperioden och anmälan sker digitalt via tävlingssidan på www.fisheco.se. 
  • Tävlingssidan uppdateras automatiskt på www.fisheco.se och man kan hela tiden följa vilka som har flest centimeter. 
  • All fisk skall återutsättas.

Juryn på +FishEco har ensam beslutsrätt om vilka fiskar som ska godkännas eller ej. Tänk på att ta så tydliga bilder som möjligt så att inga tveksamheter uppstår vid inregistreringen av din fångst. För att en fisk ska kunna registreras måste den vara minst 75 cm. Mät fisken i hela centimeter. Är den till exempel 95,7 så blir den anmälda längden kortad nedåt till 95 cm. Förtydligande Avrunda nedåt. Vi godkänner återfångade gäddor, men inte återfångster gjorda samma dag.


Registrera fisk

Gäddan ska fotas med kameran ovanför huvudet tillsammans med en måttstock som gör det enkelt för tävlingsledningen att verifiera angiven längd. Hela måttverktyget skall synas tydligt och får inte ligga ovanpå fisken. Ta också en poseringsbild för bruk i media.

Vi godkänner inte C&R mattor med tryckt måttstock som mätverktyg. Det är upp till den tävlande att själv bekräfta att använd mätdekal är korrekt. Visar det sig att en tryckt mätdekal inte håller måttet kan vi diska tidigare godkända fångster i efterhand.

Båda bilderna samt information om fångsten laddas enkelt upp på tävlingssidan hos www.fisheco.se. När tävlingsledningen godkänt fångsten registreras den och visas upp på sidan. Ändringar i regler kan ske under tävlingstiden om arrangörerna finner anledning till detta.


Lycka till i årets Gäddfajt!

Jonas Nordigårds & Jan Olsson
Edgesportfishing.se - Fisheco.se

Vi riktar även ett stort tack till årets tävlingssponsorer: ABU, BIOS, Comsted samt Visit Åland som gör det möjligt för oss att genomföra tävlingen.

Övre raden vänster: Thomas Strandvik (guide), Viktor Sundkvist, Patrik Granudd, Niklas Johansson, Nicklas Hallnor, Bjarne Lindberg och Magnus Ranberg. Nedre raden från vänster: Ulf Rundberg (guide), Roger Nordlund (guide), Alexander Erlandsson (ledning) , Jan Olsson (ledning) och Jonas Nordigårds (ledning).

Efter en hyfsat jämn förmiddag så lade Nicklas Hallnor in en överväxel och utklassade motståndarna under eftermiddagen. Nicklas kunde härmed säkra sin andra seger i Gäddfajten.

Gäddfajtenfinalen 2016 avgjordes på Åland vid Rundbergs stugor. Efter en spännande final kammade till slut Andreas Ingrids hem titeln efter ett övertygande eftermiddagsfiske.

Finalen 2015 avgjordes också på Åland vid Rundbergs stugor. Efter en extremt fiskrik final med totalt 88 fångade gäddor knep Tomasz Andersson sin andra titel och blev den första någonsin att vinna finalen två gånger.

2014 var första året vi körde finalen på Åland vid Rundbergs stugor. Vädret var brutalt dåligt men guiderna var riktiga sjöbjörnar så vi gick ut i alla fall. Det var många som fisk slita för sina fångster den här dagen och efter en väl genomförd tävlingsdag tog Tomasz Andersson hem segern.

2013 avgjordes Gäddfajten vid Runn i Falun. Mattias Holgersson var värd för eventet och efter en riktigt tuff fiskedag med få fångster så tog Göran Hjelm sin första seger. Göran var egentligen den enda som lyckades knäcka koden på finalen och han fick överlägset flest gäddor.

2012 körde vi finalen i Västervik och det var här som Nicklas Hallnor slog igenom och tog sin första seger. Han har varit med alla finaler sen 2012 och vi räknar med att Nicklas gör sitt bästa för att jaga sin andra titel även i år.

 

Läs mer om Gäddfajten:

Finalartikel 2018

Finalartikel 2017

Finalartikel 2016

Finalartikel 2015