Foruminlägg

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tisdag, 22 oktober 2013 20:15 Skrivet avFörra årets gick finalen i Västervik och den slutade med en överlägsen seger för Nicklas Hallnor från Arjeplog. Nicklas verkar ha bestämt sig för att befästa titeln och i år vann han kvalet inför finalen med sina majestätiska 595cm. Frågan är om han pallar hela vägen eller om någon av de andra är bäst när det verkligen gäller?

Jon Persson fiskar på hemmaplan, Göran Hjelm har aldrig fiskat i sjön och Henrik Sandeen fiskar vanligtvis bara i havet. Så det är en blandad uppställning som är med i finalen på lördag. 

Vi önskar alla finalister lycka till och Edgesportfishing.se kommer bevaka hela eventet på plats. Vi laddar upp bilder, resultat och filmklipp kontinuerligt under hela finalen. 

Lottning sker fredag kväll.

Tävlingen pågår lördag 09-16.

För snabba uppdateringar under dagen, Klicka här

För filmklipp från tävlingen, Klicka här

För liveuppdatering av resultat, Klicka här

Se resultatlistan från kvalet 2013: Direktlänk

Läs reglerna för Gäddfajten 2013: Direktlänk

 

Vi har snackat med alla finalisterna, läs intervjuerna här:

Göran Hjelm

Jon Persson

Tony Halvarsson

Henrik Sandeen

Viktor Sundkvist

Nicklas Hallnor


Prissponsorer Gäddfajten 2013

Bilder från finalen 2012


Tidig morgon strax innan start. Finalisterna är på helspänn.


Christer Stolt säkrar tävlingens längsta fisk. En fin gädda på strax över hundra.


Mangeboy letar rätt bete. Gäddorna är tröga och betesvalet kan vara avgörande en sån här dag.


Strålande solsken och bara en lätt bris. Förhållandena är svåra och huggperioderna korta.


2012 års finalister Magnus Lindgren, Nicklas Hallnor, Susann Stolt, Christer Stolt, Stefan Fors och Thomas Lundblad (Ej i ordning) vid prisutdelningen. Nicklas Hallnor kan sträcka armarna i vädret efter en välförtjänt seger.


Pierre Rief var guide i Nicklas Hallnors och Sussi Stolts båt. Båda hade ett bra fiske så Pierre vann överlägset "guidefighten" i Västerviksfinalen. 


Nicklas Hallnor vann sniprallyt med totalt 14 gäddor förra året. Klarar han befästa sin seger i Västervik eller får vi se en ny mästare efter årets final?

Foto: Jonas Nordigårds & Frida Larsson

Robin Norlén

Test- och produktansvarig här på Edgesportfishing. Fiskar mer än gärna, oavsett fiskesätt och art. Men favoriten just nu är gädd- och gösfisket från den egenbyggda båten. Född 1988 och bor i Sala. Jobbar heltid som projektledare för mässor men frilansar även en del som journalist och fotograf. Om inte all tid tas upp av att renovera huset.