Skånska Jakt och fiskemässan slog både publik och utställarrekord i år. 282 utställare fick besök av hela 17 000 besökare. Det vackra slottslandskapet inramades av ett strålande solsken.

Många förväntansfulla besökare var på plats redan tidigt på morgonen. Bland stora skånska stallbyggnader trängdes knallar av alla de slag. Där fanns hantverkare som sålde vackra knivar, smycken och riktigt fina får- och renskinn. Bröd, sylt, kolor, kryddor och annat ätbart fanns också att shoppa. Inne i stallbyggnaderna hittade man många leverantörer som demonstrerade och sålde en mängd olika produkter och kläder. Själv fastnade jag för en väst med värmeelement som drevs av batteri. Den var både snygg och väldigt varm och skön och även om någon extra värme inte behövdes den här dagen, så var det lätt att tänka sig att den säkert skulle funka perfekt vid till exempel isfiske i vinter. Fryser man är det bara att trycka på knappen och välja om man vill ha lite, mellan eller mycket extra värme.

Fiskeaktiviteterna hölls i slottsträdgården. Det var en otroligt vacker plats med slottet åt ena hållet och sjön åt andra.

Nytt för i år var fiskeskola för ungdomar. Den hölls av Sportfiskarna i samarbete med Osbys naturbruksgymnasium. En annan mycket populär aktivitet var metetävlingen där barn och ungdomar kunde delta. Bryggan där tävlingen hölls var nästan under vatten så mycket folk var det som ville vara med och prova fiskelyckan. Det var också många unga som provade på att kasta med flugspö på kastbanan. I direkt anslutning låg en kastbassäng där bland andra Stefan ”Trumman” Trumstedt visade nyheter och tekniker för spinnfiske.

För dem som gillar fullmatade båtar så fanns det en Tracker, en Quintrex och en Starcraft att beskåda. Deras kaptener fanns också på plats och svarade gärna på frågor om hur man kan utrusta sin båt för att få ett roligare och mer effektivt fiske.

Flera fiskebutiker ställde ut och det var aldrig tomt på besökare i deras tält så jag kan gissa att det var flera som kom hem nöjda med lite nya fiskeprylar i bagaget.

På det hela var det en trevlig mässa och även om jakten tog mest plats så var kvaliteten på fiskeaktiviteterna hög. Speciellt glädjande var att se så många ungdomar bland besökarna. Det är ju trots allt de som är sportfiskets framtid.