Erik Granberg, 17 år, har inspirerats av duktiga betesbyggare på nätet och har nu börjat bygga sina egna jerkbaits. Själva bygget har han snyggt sammanfattat i en film.

Berätta lite om dig själv?

– Jag är en kille på 17 år som har fiskat i stort sett hela mitt liv, det började med mete efter abborre och min första gädda fick jag när jag var runt 6 år. Bor i Stockholm men har landställe i Småland. Det blir ofta mer fiske på landet då det är enklare att bara ta sig ut till någon sjö och fiska. Fiskar alldeles för lite egentligen. 

När började du bygga beten?

– Det var inte alls länge sedan! Endast ett par veckor har jag hållit på tror jag, men att veta hur man kommer igång var inte så jättesvårt efter att ha hämtat inspiration från alla grymma betesbyggare som finns, dessutom finns det många bra forum, bloggar och videos på Youtube som jag har kollat på lång tid innan.

Vilket är den svåraste processen under bygget?

– Det svåraste men samtidigt det roligaste och det som jag behöver träna mest på är färgsättningen av betet. Det tråkigaste måste vara och raspa! Men har man en fräs så är det en stor fördel! 

Vad har du för tips till den som är sugen på att börja bygga beten?

– Kolla på forum, bloggar, och youtube! Är man fortfarande sugen så kan man testa och bygga ett bete, sedan är man fast! Till sist så vill jag tipsa om ThePikefather har en artikel om betesbygge på sin blogg som jag tycker är väldigt bra! Kolla även in solarbaits på Youtube.

Robin Norlén

Test- och produktansvarig här på Edgesportfishing. Fiskar mer än gärna, oavsett fiskesätt och art. Men favoriten just nu är gädd- och gösfisket från den egenbyggda båten. Född 1988 och bor i Sala. Jobbar heltid som projektledare för mässor men frilansar även en del som journalist och fotograf. Om inte all tid tas upp av att renovera huset.