av Kjell Johansson                            

Boken presenterar 15 olika fiskemetoder efter gädda, gös och abborre på ett kortfattat och pedagogiskt sätt. I varje kapitel beskrivs en metod, dels med små faktarutor och dels genom egenupplevda fiskehistorier. Man får konkreta tips på den utrustning man behöver. Ibland pushas det på specifika produkter och ibland är tipsen mer generella, till exempel så ospecifikt som att man behöver en båt med motor eller åror.

Många av metoderna har Kjell lärt sig genom att fiska med välkända fiskeprofiler, både i Sverige och utomlands. Han har sedan tagit med sig sina nyvunna kunskaper och provat dem i sina hemmavatten.

Fiskehistorierna är mycket underhållande och handlar många gånger om hur det var när författaren kom i kontakt med en viss metod för första gången, hur han tvivlade och till sist blev överbevisad genom ökad fiskelycka.

Han skriver på ett målande härligt sätt tycker jag och boken var lättläst. Beskrivningarna var tydliga och tipsen många. En del metoder var snarlika varandra men det är kanske just de små skillnaderna som faktiskt ger resultat i slutändan. Hur många gånger har man inte suttit bredvid någon som fått mycket mer fisk än en själv, trots att man har samma utrustning och tycker att man fiskar likadant.  Boken var mycket läsvärd och jag tycker att man känner sig peppad att prova nya metoder efter att man har läst den.

Boken kostar 229 kronor och finns att köpa på www.settern.se

Direktlänk webshop

Bläddra i boken

Klicka här för att komma till forumet.

Senaste från Frida Larsson