Båtmässan i Göteborg är ett jättejippo på totalt nio dagar som som lockar många intressenter varje år. Jag hade vägarna förbi och passade på och smita in och ta pulsen på Sportfiskekoncentrationen på mässgolvet. Utställarna tar mycket plats och fyller flera hallar med många och extremt snygga båtar i alla klasser från jollar till yatcher. Det är tydligt att mässans fokus är främst marint och sportfiskeutbudet är begränsat även om det fanns en del spännande att hitta för den som gick ditt enbart för att kolla på fiske. Själv så fastnade jag bland annat för Linders nya båt, Sportsman 445 Catch, som kom 2011. Det är tydligt att Linder vill vara med och slåss på allvar om oss sportfiskekonsumenter och 445 Catch är en båt som föll mig själv väl i smaken med sina kastdäck och stolar. Trumman har varit med vid utvecklingen av båten och när man summerar båtens utformning tycker jag det är en lyckad satning från Linders sida.

En grej som har påverkat mitt eget fiske väldigt positivt de senaste åren är den moderna tekniken som ger oss fantastiska bottenvyer genom funktioner som bland annat SideImaging och DownImaging (Humminbird). Jag har själv satsat på Humminbirds grejer och det var därför naturligt för mig att kolla in just deras produkter på mässan även om jag vet att exempelvis Lowrance har liknande teknik. Oavsett så ger den nya tekniken ett extremt övertag när det kommer till att snabbt hitta fisk och att fiska av vatten effektivt. Mitt främsta intresse var att spana in ett lämpligt ekolod till en av mina Hobiecat kajaker och modellen som heter 798cxi HD SI känns som ett perfekt alternativ för mig då jag vant mig vid att ha både sidoscanning och bottenscanning i 3D men vill ha ett något mindre lod än 898:an. Comstedt, som är återförsäljare för bland annat Humminbird och Minnkota, hade även ett nytt och väldigt snyggt system för spöhållare, ekolodsfästen, kameror, IPads mm som hette RailBlaza som var väldigt elegant och genomtänkt, det kändes helt klart lite hett. En annan produkt som jag tyckte var lite intressant var en fjärrkontrollsmanövrerad lanterna med snabbfäste som passar perfekt för småbåtar. Det är inte ovanligt att man känner att man saknar en sån produkt när man fiskar sent och ska landsätta i obelysta områden.

I övrigt var det inte så mycket som lockade just mig mer än en väldigt cool vattenskoter och några extremt snygga seglarställ i Goretex från SailRacing som jag överväger att köpa in som Teamkläder till årets säsong. Fiskekläder behöver bli coolare och SailRacing har fräcka grejer som jag tycker passar mina behov perfekt när det kommer till exempelvis tävlingsfiske efter gädda.

Sporting, Stjärnås och Björlanda hade tre välfyllda butiksmontrar och de som gick på mässan för och handla och göra klipp hade säkert goda möjligheter i den delen av mässan.

Det var en trevlig mässa med ett begränsat sportfiskeutbud om man jämför med Sportfiskemässan som är en renodlad Sportfiskemässa. Men för den som letar fräcka båtprylar eller vill handla marinrelaterade produkter och göra mässklipp så är det givetvis en hit att besöka Båtmässan. Jag kommer garanterat komma tillbaka om jag har vägarna förbi nästa år.


Klicka här för att komma till forumet.

















































Klicka här för att komma till forumet.

Jonas Nordigårds

Äger och driver Edgesportfishing.se samt Edgeflyfishing.com. Mina största intressen är fiske, outdoor, jakt, all form av sport och familjen. 

www.wildfishsweden.se