Text: Jonas Nordigårds
Foto: Jonas Nordigårds, Robin Norlén, Jan Olsson

Nicklas Hallnor tog idag hem sin andra finalseger i Gäddfajten. Första segern var i Västervik 2012 och Nicklas har sedan dess tagit sig till samtliga finaler men det var först i år som han lyckades göra om bravaden att vinna finalen. Nicklas blir genom dagens seger den andra personen som lyckats vinna två finaler. Endast Tomasz Andersson kunde tidigare stoltsera med två segrar men numera delar alltså Nicklas och Tomasz titeln som tvåfaldiga Gäddfajtsegrare.

Årets final var tuff för de flesta och förmiddagens väder var rejält bistert. Hallnor hade vid lunch bara en fisk med sig i bagaget och ledaren vid lunchbreaket var årets Wild Card, Niklas Johansson från Malung, som ledde med sin förmiddagsfångst på sex gäddor. Det var en snabbt övergående segervittring som Johansson fick smaka på för inom loppet 21 minuter så gick Hallnor om sin båtskamrat. Hallnor hade en fantastisk huggsexa inledningsvis och en timme efter att vi hade dragit igång eftermiddagsfiske hade han skrapat ihop elva nya gäddor och han var därefter ohotad ledare. Sista timmen drygade han ut sin ledning med ytterligare fyra gäddor och slutade till slut på 16 gäddor. Ett resultat som även gjorde Nicklas Hallnor till dagens utan konkurrens bästa fiskare. Båtkamraten Niklas Johansson gick en ytterst frustrerad eftermiddag till mötes och han fick tyvärr inte en enda fisk samtidigt som Nicklas Hallnor verkade dra fisk i alla riktningar och även i samma vatten som Johansson nyss fiskat av. Hallnor och Johansson fiskade under dagen med Roger Nordlund som var guide i båten med vinnaren även 2016 när Andreas Ingrids vann finalen.

Övriga båtar hade ett tufft och ofta frustrerande fiske med tappade fiskar och många kontakter utan att fisken klev på och kom med hela vägen. Magnus Ranberg stack ut lite extra under eftermiddagen och han lyckades även dra finalens största fisk, en gädda på 110 centimeter som vägde åtta kilo. En riktigt fin gädda som väl visar på de Åländska vattnens potential om man istället för riktat snipfiske hade valt satsa på att dra större fisk. I Gäddfajtsfinalen vinner man på antal så just den här dagen är det som sagt oviktigt vad gäddorna har för storlek. 

Vi har under helgen bott vid Rundbergs stugor och fiskat vatten i närområdet. Guider var Thomas Strandvik, Roger Nordlund, Ulf Rundberg och Hannes Rundberg. Vi riktar ett stort tack till våra Åländska vänner och till alla våra sponsorer som gjort tävlingen möjlig att genomföra.  

Resultatlista:

Nicklas Hallnor                               16
Niklas Johansson                            6
Magnus Ranberg                            5
Johan Holmer                                3
Patrik Lundberg                              2
Jonny Andersson                            0


Läs Liverapporteringen från finaldagen här:
https://www.edgesportfishing.se/forum/topic/334-liveuppdatering-gäddfajten-2017/

Läs mer om fisket på Åland här:
http://www.visitaland.com/gora/fiske-aland/gaddfiske/

Boka stuga där vi bodde på finalen här:
http://www.aland.com/rundbergs_stugor

Läs om Edgesportfishings fisken på Åland här:
http://www.edgesportfishing.se/sportfiske/item/65-hoestfisket-pa-aland-levererar

http://www.edgesportfishing.se/sportfiske/reportage/item/59-stora-gaddor

Jonas Nordigårds

Äger och driver Edgesportfishing.se samt Edgeflyfishing.com. Mina största intressen är fiske, outdoor, jakt, all form av sport och familjen. 

www.wildfishsweden.se