På väg ut från järnaffären i Malung träffade jag Magnus Hermansson, en gäddfiskare av rang som dragit flera fina gäddor över 120cm. Magnus har som hobby att tillverka egna jerkar som han även har en begränsad försäljning på. Just idag hade Mange sju nya beten som han ville visa mig och jag tände givetvis till direkt och hängde med till bilen. Det visade sig vara en uppsättning som jag bedömmer som riktiga gäddräpare. Betena har en ganska unik form och färgerna är kanonfina. Längd ligger på 18cm och med en vikt runt 120g som har en relativt svävande sjunkhastighet så bör betena kunna bli väldigt farliga till vårfisket.

Magnus tillverkar även tre modeller till och har en ständig plan på nya beten han vill förverkliga. Ett projekt han håller på med just nu är en mindre variant av betet ovan som kommer ha en vikt på runt 45-50g samt en längd på ca 12-13cm. Magnus har tyvärr ingen egen hemsida i dagsläget men planerna finns på att försöka få till något eget på nätet. Ni som är intresserade av en eventuell beställning kan kontakta Magnus på tfn 073-08 26 469 eller via mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Diskutera eller kommentera gärna artikeln i artikeltråden i vårt forum:
http://www.edgesportfishing.se/forum/topic/28-ny-artikel-manzzan-lures/

Klicka här för att komma till forumet.

Jonas Nordigårds

Äger och driver Edgesportfishing.se samt Edgeflyfishing.com. Mina största intressen är fiske, outdoor, jakt, all form av sport och familjen. 

www.wildfishsweden.se