×

Varning

JUser: :_load: Det går inte att ladda användare med ID: 45

 

SealSkinz är ett engelskt företag som har specialiserat sig på vattentäta vantar, sockor och mössor. All tillverkning och design sker i England.

Jag har under sex månader använt och testat Sealskinz Sporting Glove som är designad för sportfiske och jakt. Denna handske har utformning som en så kallad torghandske, med möjlighet att fälla bak tumme och pekfinger så man får fram fingrarna utan att behöva ta av handsken. Handsken är tillverkad i ett tunt ripstop material med ett vatten och vindtätt membran i mellan yttertyg och foder tyg. Det sitter ett tunt skin på handflatorna som jag upplever ger ett bra grepp även i vått tillstånd.

Jag har använt dessa handskar under höstens gäddflugfiske och de funkar perfekt till detta. Med fingrarna av så får man direktkontakt med fluglinan och tappar ingen känsla jämfört med vanliga handskar. Det går också bra att hålla fisk i gälgreppet med pekfingret när man lossar krokar utan att behöva skicka in vanten i gälarna och skada både fisk och handskar. Jag fiskar dock alltid gädda genom att vada så jag behöver aldrig lyfta fisken ur vattnet. Det kan vara annorlunda med fiske ifrån båt.

Jag har även testat handskarna vid jerkfiske och även här funkar de perfekt. Jag tycker till och med att handskarna är så pass smidiga så man måste inte fälla av fingrarna när man använder en multirulle utan det går bra att ha fingrarna på.

I och med att man inte blir blöt i dessa handskar så upplever jag att de känns varma och behagliga trots att det inte är någon vaddering i dem, men än så har vi inte haft någon direkt kyla att tala om i södern. Det blir upp till bevis när havsöringsfisket drar igång på Öland i januari.

Jag rekommenderar handskarna varmt och de är ett stort steg framåt från klassiska neoprene handskar, men så ligger de också i det övre prissegmentet.

Pris: 645kr

Direktlänk till webshop  

Detta test har tidigare publicerats på Edgeflyfishing.com