Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Silver79

Members
 • Innehålls count

  15
 • Blev medlem

 • Senast besökta

Profile Information

 • Kön
  Male
 • Plats
  Skåne

Silver79's Achievements

 1. Äntligen siktade man havsöring igen :-), glädje rus även om den aldrig blev ordentligt krokad. En del stötar i spöet och efterföljare bådar också gott för de sista turerna nu i början av sep. Bonus fångst på horngädda livar upp stämningen.
 2. Härligt att vi bara är 2 spinnfiskare efter HÖ i hela Skåne :-) får väl strax dra ner till dina trakter och fiska igen så att du inte får lappsjuka där nere
 3. Aja då har vi kört liknande taktik bara det att jag gott lottlös vid mina sista 4-5 omgångar. Stripern har jag haft bra flyt med fram till en bit in på horngäddesäsongen, efter det har det varit uppehåll i HÖ fisket fram till för någon vecka sedan. Bara på det igen :-)
 4. Provade kvällstid, men 4bompasset i rad :-) men vilken afton. Vad har fungerat för dig nu på sommaren Micke, mina favoriter verkar svika trots att man vetat att där funnits fisk vissa nätter.
 5. Yes, jag har sett att många drar fisk dagtid men de e så förbaskat spännande att kliva i havet när det är mörkt och tyst runt en :-) man hör varenda plask och ser syner och när man långsamt smyger fram så blir man så jäkla rädd när man lyckas överaska och skräma en stor fisk på grunt vatten ( inte så att man försöker skräma dem men tyvärr blir det så ändå ibland). Men det är enklare att fiska dagtid man ser hotspotsen och kan närma sig på rätt sätt, mina favorit platser till nattfiske är lättvaddade naturligtvis men inga bra riktmärke så ibland går man tokigt och hamnar mitt i området man vill fiska.
 6. Då har man varit på en tålamodsprövning inatt. Står mitt i ett stort stim tobis som hoppar och simmar rundor kring mig, jag hör flera gånger det där härliga ljudet när stora fiskar bryter ytan hinner tom skymta några rejälla bredsidor ett par ggr. Skådespelet pågår 30-45 minuter jag har betat av alla fiskedrag i lådan tom snabb riggat bombarda med en real toby som följer efter en stor svart fet mumsig fluga... En liten känning som lika bra kan ha varit en närkontakt med sten... Nu blir det mardrömmar hela morgonen, fisklösa mardrömmar.
 7. 2kvälls/natt turer på ett par timmar, nr 1 fick avbrytas pga åska och tilltagande vindar nr 2 finns det ingen ursäkt till... Bompass, men det är som man brukar säga för varje bom tur kommer man närmare nästa fisk. Andra kvällen var riktigt härlig i solnedgången.
 8. Ja och jag läste nu att du redan provat rapalaknuten på flät Håkan och att den som väntat glider upp. Ja som sagt för att slippa den problematiken byter jag till florkarbon längst ut och då fungerar alla vanliga knutar som man kört sedan länge.
 9. Hejsan, Jag kör samma knutar som ovanstående inlägg, palomarknut på allt som ska knytas fast i flätlinan. Men då jag ofta fiskar med en 1-3m flourkarbon tafs (bombarda, genomlöpande drag eller upphängare fluga) så används rapalaknut(någon som vet om denna är bra till flätlina), betesknut och upphängarknut väldigt frekvent också. Det som jag har upplevt som ett problem är knuten mellan flät och flourkarbon, men byter material och går från 0,10-0,13 upp till dimensionen 0,30. Jag har använt blodsknuten vilken jag inte alls får att fungera tillfredsställande flera drag och flugor har åkt iväg i utkast och när man har fisk på kroken. Efter en 3-4 misslyckande letade jag då upp en ny knut. Kirurgknuten, inte alls lika smidig att knyta tycker jag den verkar dock mer tålig men även här har jag drabbats av linbrott då flourkarbonen saknas helt. Detta har gjort att jag nu använder ett litet lekande mellan de olika linorna och inga fler oförklarliga linbrott att inrapportera, detta är som sagt mina reflektioner kan ju vara som jag knyter fel eller dåliga linor osv har dock använt blodsknuten sedan barnsben utan dessa problem men då var linorna grövre och vanlig nylon. När jag skulle skriva detta inlägg så googlade jag för att leta upp namnen på de knutar jag använder, och då hittades en ny som jag ska prova för att binda samman olika material och olika dimensioner. Albrightknuten, återkommer med recensioner om denna knut.
 10. Jaha, då var man ute en sväng idag igen men nu med vuxet sällskap. Segt var ordet 2 hugg första 2h när vi sedan var på väg tillbaka med båten så började de plötsligt hända grejor, tyvärr blev det förlust för min del idag 6-7borrar 1liten gädda mot 10-11borrar och en missad gädda runt 2kg som tuggade av linan för fiskekamraten.
 11. Min direkta tanke är havsöring (en av mina egna favoriter) på kvällen, kolla tidvatten tabeller och sikta på att komma ut kväll/natt 1h innan vattnet börjar stiga och fiska ett par timmar. Kolla sjökort och leta efter landnära djupkanter fiska av dessa, så bör du ha bra chans på både sik och öring. Tyvärr kan jag inte området själv, håller till längre söderut, men de finns en välrenomerad flugfiskeaffär i Halmstad som heter wittlock eller något liknande de borde kunna tipsa om platser annars. Knäck o bräck. Fredrik
 12. Beväpnade med flytväst, en stor hink, ul-spö, ett 5m metspö och en burk mask lämnar jag och min 5åring frun med en vilt kämpande skrikande gråtande 2åring hjärtskärande skrik "varför inte jag fiska" ekar mellan villorna. Lätt svettig och med en stor portion dåligt samvete var det nära att topplocket gick på en när Alfred (den stora pojken) vänder sig om en sista gång och gnider in det i själen på Hugo (den lille) hånleende "ooooooj va mycket fisk vi ska fånga idag pappa" riktigt nära att pappa åkte själv efter detta... Vi kör bort till båten tömmer den på allt regnvatten lastar i grejorna och sparkar ut från kanten, glider ut från trädet där båten ligger fastbunden och lägger i klumpankaret. Nu är vi på platsen som Alfred blev riktigt fiskebiten på. Jag ska göra ett tafatt försök att försöka förklara hur denna underbara lilla pärla till plats ser ut. En liten bäck rinner ut 30m uppströms som gör att en stark strömfåra på 10-15 meter bildats precis där denna tar slut bildas en stor pool i ån med ett 20m långt näckrosbälte på ena sidan och 2 gigantiska träd som hänger ut över ån på andra sidan mitt mellan finns svagt strömmande vatten som är mellan 4-6meter brett. Alfred som nu är i lätt exstas över att vi ääääntligen ska fiska abborre igen börjar dra och slita i sitt metspö, man kan inte få på en mask snabbt nog i dessa lägen. Med masken på plats svingas flötet in mot träden som förra sommaren gömde så många abborrar. Men oj, lite kastträning i våras efter alla horngäddor visar sig ha gett resultat... Upp med ankaret in till träden och trassla loss, ut i ån igen i med ankaret och banna pågen lite sen började vi fiska igen. Första 10 min hände inte något alls, sen satt första abborren på mitt ul-spö, vatten i hinken och ner med en vacker randig fisk som vägde runt 5hg. 3kast senare längs med träden resulterade i att flötet dök ner och en mycket stolt pojke landade årets första abborre. Nu var fisken lite upphetsad så jag fick lägga ner mitt spö för en stund och ägna mig åt att kroka av fisk och agna med ny mask sitta och prata med Alfred njuta av naturen. Efter 20-30 min tyckte jag att det nu var min tur att fiska lite igen 8-9 riddare i hinken underhöll Alfred medans jag kastade av kanterna 5 abborrar och 1 gädda på 20 minuter. Dax att släppa ut fiskarna, som nu spenderat en stund i spannen. Vilken syn att se honom stoppa ner handen bland alla dessa taggar för släppa i dem försiktigt en åt gången med ett sorgset litet "hej då". En snabb titt på klockan visade att vi hann med en liten stunds fiske till innan det var dax att åka hem och starta grillen. En underbar eftermiddag resulterade i runt 20 abborrar och en liten gädda.
 13. I mitt hemma vatten löddeå samt intilliggande saxån är ju höst fisket efter aborre klart bäst (iaf om man söker de grova). Men aborre brukar väl fungera då växtligheten startar i ån igen de samlar sig i de berömda stimen. Innan det börjar växa brukar iaf inte jag få det som bifångst vid gäddfiske. Men därefter brukar man kunna sätta på spinnaren på UL-spöet och kasta av alla växt kanter speciellt nerfallna träd och rejälla näckros områden. Vill man ha grövre fisk så brukar löjan eller liten mört fungera. Vet ej om detta hjälper dig alls, men lite info från Skåne iafB-)
 14. Hejsan, tänkte dra ut en liten kort recension om rullen som inköptes tidigt i våras. Efter att ha sökt runt en massa på nätet om info och rulltester så föll mitt val på ovan Shimano rulle i storlek 2500. Den är använd till havsöring, sen har det blivit bifångster i form av ett par hundra horngäddor och någon torsk på grunt vatten. Linupplägg, Rullen är använda ca 2ggr/vecka i 3½månad nu i allt mellan 12-15m/s blåst ner till stiltje, på hela denna tiden har jag haft 1 lintrassel i form av en vindögla på rullen. Kastlängden, Jag jämför med mina två gamla rullar en shimano sahara och en abu cardinal samt fiske kamratens shimano stradic. Jag upplever det som att jag nu kastar längre framför allt mindre lintrassel, jämfört med kamratens stradic så är det jämt skägg både vad gäller tjusigt upplägg av linan samt kastlängd. Broms Havsöring runt 4kg är inga problem överhuvudtaget, oerhört jämn och fin upplever jag den som. Reglaget fram är stort och små justeringar märks tydligt vilket är oerhört skönt då man plötsligt drar på en 2,5-4kg öring och linan sprutar ut. Ett annat helt ofrivilligt test blev den utsatt för då min son var med ute för att prova fiska horngädda, en 5meterbåt med en 40hp motor tyckte han skulle ge en bättre fight än en dålig horngädda på 5hg, båtfan lyckades tömma halva spolen på rullen innan jag hann fram med saxen, men bromsen lät som en väloljad maskin och verkade inte bita fast alls någon gång. Upplevelser av rullen. Positiva Den är oerhört lätt, den är faktiskt så lätt att jag kunde skruva på den på mitt UL-spö beastmaster 1-7g då rullen till det spöet slogs sönder mot en sten (min älskade son). Man trodde ju att det skulle kännas konstigt men icke blev faktiskt bara skönare då man fick bättre utväxling på rullen samt att den byggde på spöet lite i handen så att det blev skönare att hålla i. Då jag kom hem så vägde jag de båda rullarna Rarenium vägde in på 12g högre med lina på båda rullar. Står man sedan en heldag och dänger på kusten med 9 eller 10 fotare så tänker man också på att setet nu känns mycket lättare. Rullknoppen är klädd med neopren vilket faktiskt kändes varmt mot fingertopparna när man var ute tidigt i våras, detta upplevde jag som behagligt jämfört med de kalla hårdplast knopparna man annars är van vid. Negativt Rullknoppen är ganska stor och rund. Precis när jag fick rullen upplevde jag just knoppen som klumpig man fick liksom inget bra grepp i den, men ju mer jag fiskar med den desto skönare blir den. Bygeln, har vid ett antal tillfällen försökt stänga sig precis då man påbörjar utkast, jag har kommit fram till att den inte går riktigt över i alla läge, nu när man fiskat med den ett tag så känner man direkt när den inte öppnat sig riktigt ordentligt. Detta har inte kostat mig några drag än, har dock trott att så varit fallet flera ggr men på något vis så öppnar den sig med en snärt i utkastet. Finns säkert mer att skriva om denna rulle men kommer inte på mer just nu. Slutbetyg Jag kan varmt rekommendera denna rulle, hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag köpt denna igen.
 15. Hejsan, jag har precis hittat in på denna sida. Har haft en riktigt bra havsöringsvår längs syd och väst kust detta år. Sista svängen var igår på västkusten, ett antal hornisar (verkar börja dra sig tillbaka till djupare vatten nu). Sen tappades det en havsöring 35-40cm riktigt rund och fin, brutalt hugg där den direkt efter gör ett luftsprång på minst 50cm den kliver dock av efter bara någon sekund.
×
×
 • Skapa ny...