Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Purra

Members
 • Innehålls count

  25
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  10

Allt postat av Purra

 1. Det där såg ju snyggt ut! För mig blir det bara elmotor som framdrift ett tag framöver, då någon ansåg att de behövde min e-tec mer än jag
 2. In och läs! https://www.fiskefuralle.se/ockelbo-b16-en-legend-bland-styrpulpeter-agaren-berattar/
 3. @Jonas Ingen lösning hittad för givaren, bäst hittills är ca 7 knop sedan ger den upp:(
 4. Första halvan av fiske-säsongen avklarad med Ockelbon , ca 100 h på motorn och 600 Nm gjorda! Trodde aldrig att jag skulle vara så nöjd med en båt, min åttonde motorbåt sedan -94, men den har verkligen levererat i så väl hög sjö, fiske och bad. Det enda jag saknar är en livewell när jag fiska abborre, någon som har förslag på hur lösa det?
 5. Så gissar att din är beväxt bara, förutsatt att du kan varva motorn till toppvarv!
 6. @Fiskepolacken 21 låter lite, var ute igår, 2 vuxna + två tonåringar + lite fiske utrustning, körde i motsjö ca 8/ms å rätt bra sjö i nosen. Låg på 4500 varv å då gjorde ca 20 knop. Som du ser på fejan så använder jag skrovduk sedan 4 år och har slitet ut 1 st av den billigare varianten, se bilder på min föregående båt,Tracker, hur den såg ut under efter en säsong vid brygga, dock I Stockholmsskärgård. Den enda jag gör är att på sommaren vid någon badutflykt så drar jag av lite på akterspegel och ca 50 cm in på botten. I år har jag uppgraderat duken till den dyrare då den skall hålla längre, och inget är för bra för en Ockelbo
 7. @Jonasca 8X15 cm
 8. @Seaman har labbat runt lite nu 2 dagar men får inte till det oavsett hur jag reglerar givarplattan. Skall testa att vinkla givaren lite mer och se om det ger något. Kan ha att gör med att orginalgivare är Garmin som följer med, och den helt annorlunda designad aerodynamisk1
 9. @SeamanHej, var ute igår med nya givaren och när den var placerad i nivå med båtbotten, så blev det en stor fontän rakt upp på motorn. Höjde den och då slutade det men då funkar inte lodet i högre fart.
 10. @Seaman plattan som givaren sitter på är skjutbar i vertikal led, justeras med den svarta lilla ratten, så att den kan anpassas on the fly beroende på vilken utformning själva givaren har. Skenan är dock fastsvetsad i skrovet så flytta sidledes är värre! Kommer att kunna ha givaren i spannet, ovan vatten linjen till under kanten på aktern.
 11. Har precis monterat mitt idag så återkommer om det! Nu börjar sakerna komma på plats? Jonas vad är det för hack på styrbords sidan på akterspegeln högst upp?
 12. Glömde, Grattis!
 13. Har kört med Optimus på min förra båt och var nöjd, har nu köpt Biltemas Agm, prisfråga, och får se vad det går för. Mina fiske kamrater kör med det å de verkar nöjda. I helgen blir det montering av elmotorn och dess fäste då det kommer löst, och då luckan är förstärkt så är det inte läge att borra fel! Även ekolod givare skall på men då det är förmonterat en Garmim givare och gjort riktigt snyggt så känns det lite trist att min Humminbird installation inte kommer bli lika bra ?
 14. det blir ett lät beslut! Blir att sätta fast en del utrustning bla och ett och annat kast!
 15. Hämtade båten idag, körde hem den sjövägen ca 40 nm, gick som en dröm. spöfästen bättre än vad kunde föreställa mig?
 16. Och vecka 17 levereras hon så lite vårfiske blir det!
 17. De nya spöhållarna som jag beställt ser ut så här!
 18. Om jag förstod rätt Jonas så monterar de inte kontakten längre, då alla kunderna vill ha olika, så det får man göra själv. Gick till mässan för att ersätta min Tracker Super Guide med en Stratos 176VLO, blev med Ockelbo istället! E bland blir det inte som man tänkt sig, utan ännu bättre:)
 19. Jag bad säljaren att kontakta varvet och se om det kunde montera den nya spö-hållaren, väntar på svar! Jag beställde motorfästet så hoppas att det blir den förstärkta luckan, annars lite dyrt för bara fäste:) En fråga angående El-Motorfästet, passar det även för Motor Guide? Funderat på längden på El motor, funkar även 45 långa motorer?
 20. Hej Jonas! Tack för en utmärkt sportfiskemässa, och mössan, blev lite fundersam när Talon pinnen började röra på sig när stod och fotade båten på söndagen:) Som båt och fiske junkie blev jag liksom bara tvungen att köpa en b16AL med exakt samma layout som din. Har lyckats få tag på en av en handlare här i Stockholm som kan leverera innan våren är slut, 3st kvar i Estland:) De är nog inte de helt vana vid konstiga fiskeutrustnings frågor så tänkte pröva med dig. Har beställt spö-facket men när jag mindes att du sa att locket skulle förstärkas så var jag tvungen att dubbel kolla, säljaren ringde och kollade, och det är inte standard tydligen, varvet i Estland skulle dock fixa detta åt mig. Inget fel i detta men tipsa att de bör ändra i Ockelbo katalogen att detta inte är standard. Blev inte riktigt klok på vilken typ av ekolods fäste det är på akterspegeln dock, är det som på din, se bild, eller som jag minns från Båtmässan att det är en större utstickande platta, så att man slipper borra i skrovet? Är det något annat som jag bör tänka på innan den går från Estland? Mvh Per
×
×
 • Skapa ny...