Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Seaman

Members
 • Innehålls count

  25
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  46

Seaman last won the day on June 18 2018

Seaman had the most liked content!

Seaman's Achievements

 1. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Den ser riktigt fin ut! När blir det premiärfiske?
 2. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Gratulerar! Blir spännande att läsa om vad dy tycker om båten kontra b16.
 3. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Såg b16 och b18 sida vid sida på land - b18 är bra mkt större både på bredden å längden. Vad tror du om skillnaden vid sjösättning? Fördelen med b16 är ju att allt är enkelt att göra själv när man trailar. Sedan kan ju en fördel med b18 vara att man sitter mer skyddad från vattenstänk vid sidovind. För å nackdelar med allt ?
 4. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Ska bli mycket spännande att följa, Jonas! Generellt är jag nöjd med b16al men skulle jag byta så har jag oxå haft ögonen på stora syskonet ?
 5. Oj, oj jäklar vilken tur ni haft! Hoppas att mannen som skadades klarat sig. Vet man vad som hände, vad orsakade olyckan? Det är vid sådana här tillfällen man inser hur skört livet är. För några år sedan krockade jag med en älg men klarade mig utan skador. Ibland har man bara tur helt enkelt. Tråkigt med din båt och den tid du lagt ned men å andra sidan är det bara en båt. Blir kul att följa ditt nya båtprojekt. Ta hand om er! mvh Andreas
 6. En liten uppdatering... Nu är ctek-laddare fast installerad i främre toften - grymt skönt att bara plugga in med landström när man kommer till bryggan ? Nu sitter det även en snabbkoppling till motorguiden kopplat till batteriet. Däremot avråddes jag att flytta ekolodsgivaren då själva givarfästet är något större än båtens fästplatta. Jag hade tre mekaniker som unisont sa att "Det kommer spruta ned hela motorn". De var också tveksamma till en så pass stor givare - att det kommer dränka motorn. Eftersom fisket är i full gång så avvaktade jag med att flytta lodet tills fisket inte är lika hett. Vi pratade om att jag lämnar in båten vid bättre tillfälle å att de då flyttar givaren. Funkar inte det så är det ju bara att flytta tillbaka.
 7. Ok! Det kan ju förklara varför skenan inte fungerar tillfredsställande då givaren hamnar en bit utanför skrovet. Ska bli spännande att se skillnaden. Återkommer!
 8. Tack för snabbt svar! Ja tanken är att ta bort den plattan. Ser på din placering att du har din givare längre ned till vänster mot motorn?
 9. Snygg stereo! Kul att följa utvecklingen på din båt. Lämnar själv in min i veckan för lite uppdateringar (snabbkontakt elmotor, ctek-laddare). Vi ska även resonera om placeringen av ekolodsgivaren. Tittade på en bild av aktern och ser då en förhöjd fyrkant se bild nedan, vad är den till för - skulle man kunna sätta givaren där?
 10. Blir till att flytta givaren för som sagt jag får inte till det hur jag än sänker/höjer. Å tittar man på din placering så är den ju både längre in mot motorn. Kul att modifiera lite efter hand - man kommer ju på anpassningar allteftersom man använder båten. Förresten var har du installerat extrabatteriet till elektroniken?
 11. Jag stötte på säljaren idag och vi diskuterade lite löst om olika lösningar men han tyckte det var bättre att jag kikar in i affären så vi kan titta på fästet i verkligheten. Min givare är ju runt 25cm så vad tror du om riskerna vid sjösättning, Jonas? Alltså vid fast montering där du har din. Något jag kommer installera är en fast laddare typ CTEK i främre toften. Har tillgång till landström så jag slipper baxa batteri varje fisketur. Tog även upp problemet med självlänsen och nya modellen med ny lösning. Han skulle höra med Ockelbo om det går att ändra/göra något på befintliga modeller. Har dock inga förhoppningar på lösning.
 12. Hej! Bra att man gjort om självlänsen men lite synd för oss som har 2017 års modell eller äldre. Får fortsätta spola efter varje tur. Har även lagt ett finmaskigt nät i själva ”koppen” för att hindra att länsen sätta igen. Kommer det ingen lösning på givaren så kanske det är bäst att sätta dit den på ett nytt ställe. Synd bara inså fall att behöva göra hål i båten ? I övrigt en kanonbåt! ?
 13. Hej, Jonas! Ser att det nämns en ny självläns i inlägget ovan? Är det en ny på G och kommer den kunna appliceras på befintliga b16al? Båten är fantastisk enligt mig men två saker behöver ändras - det ena är just självlänsen, å det andra är fästet för ekolodsgivaren. Mvh Andreas
 14. Hej! Jag får sälla mig till de nöjda ägarna av Ockelbo. Köpte min för ca en och en halv månad sedan. Förutom att det är grymt skönt att ha en båt helt i aluminium så är jag nöjd med nästan allt - gångegenskaperna i förhållande till storleken på båten, snabbt upp i plan, sidostabil å grymt retrosnygg till rimlig peng. De saker som jag tycker man ska se över från Ockelbo är, som flera nämnt innan, självlänsen. Har det regnat står det alltid vatten kvar vid förarplatsen. Detta försvinner när man kör båten men tycker att man kunnat undvika detta med en bättre konstruktion. Ytterligare en sak som i alla fall jag inte lyckats få till är ekolodet som fäst på medföljande metallskena. Antingen tappar jag bottenkontakt i högre farter eller så stänker ekolodet ner både mig och motor. Hur jag än justerat detta så går det inte att få till. Eller kanske någon annan här på forumet lyckats? Detta är nu min tredje båt i ordningen. En rolig sak med båten är att jag aldrig varit med om att så många kommer fram och vill prata om båten - de berömmer utseendet och de gedigna intrycket å tycker samtidigt det är roligt att höra om hur man har tagit tillvara på Ockelbo med initiativ från kungahus å hockeyproffs. Bra jobbat, Ockelbo!
 15. Här kommer lite utlovade bilder; Var ute i hård blåst idag med hyfsade vågor och båten skötte sig utmärkt! Väldigt skönt med active trim som hela tiden optimerar trimvinkeln automatiskt. Har idag synkat å kalibrerat elmotorn med handkontrollen å testat funktionerna. Ska på fisketur på tisdag så då lär dessa komma väl till pass.
×
×
 • Skapa ny...