Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Seaman

Members
 • Innehålls count

  25
 • Blev medlem

 • Senast besökta

 • Days Won

  46

Allt postat av Seaman

 1. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Den ser riktigt fin ut! När blir det premiärfiske?
 2. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Gratulerar! Blir spännande att läsa om vad dy tycker om båten kontra b16.
 3. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Såg b16 och b18 sida vid sida på land - b18 är bra mkt större både på bredden å längden. Vad tror du om skillnaden vid sjösättning? Fördelen med b16 är ju att allt är enkelt att göra själv när man trailar. Sedan kan ju en fördel med b18 vara att man sitter mer skyddad från vattenstänk vid sidovind. För å nackdelar med allt ?
 4. Seaman

  Ockelbo B18 CC

  Ska bli mycket spännande att följa, Jonas! Generellt är jag nöjd med b16al men skulle jag byta så har jag oxå haft ögonen på stora syskonet ?
 5. Oj, oj jäklar vilken tur ni haft! Hoppas att mannen som skadades klarat sig. Vet man vad som hände, vad orsakade olyckan? Det är vid sådana här tillfällen man inser hur skört livet är. För några år sedan krockade jag med en älg men klarade mig utan skador. Ibland har man bara tur helt enkelt. Tråkigt med din båt och den tid du lagt ned men å andra sidan är det bara en båt. Blir kul att följa ditt nya båtprojekt. Ta hand om er! mvh Andreas
 6. En liten uppdatering... Nu är ctek-laddare fast installerad i främre toften - grymt skönt att bara plugga in med landström när man kommer till bryggan ? Nu sitter det även en snabbkoppling till motorguiden kopplat till batteriet. Däremot avråddes jag att flytta ekolodsgivaren då själva givarfästet är något större än båtens fästplatta. Jag hade tre mekaniker som unisont sa att "Det kommer spruta ned hela motorn". De var också tveksamma till en så pass stor givare - att det kommer dränka motorn. Eftersom fisket är i full gång så avvaktade jag med att flytta lodet tills fisket inte är lika hett. Vi pratade om att jag lämnar in båten vid bättre tillfälle å att de då flyttar givaren. Funkar inte det så är det ju bara att flytta tillbaka.
 7. Ok! Det kan ju förklara varför skenan inte fungerar tillfredsställande då givaren hamnar en bit utanför skrovet. Ska bli spännande att se skillnaden. Återkommer!
 8. Tack för snabbt svar! Ja tanken är att ta bort den plattan. Ser på din placering att du har din givare längre ned till vänster mot motorn?
 9. Snygg stereo! Kul att följa utvecklingen på din båt. Lämnar själv in min i veckan för lite uppdateringar (snabbkontakt elmotor, ctek-laddare). Vi ska även resonera om placeringen av ekolodsgivaren. Tittade på en bild av aktern och ser då en förhöjd fyrkant se bild nedan, vad är den till för - skulle man kunna sätta givaren där?
 10. Blir till att flytta givaren för som sagt jag får inte till det hur jag än sänker/höjer. Å tittar man på din placering så är den ju både längre in mot motorn. Kul att modifiera lite efter hand - man kommer ju på anpassningar allteftersom man använder båten. Förresten var har du installerat extrabatteriet till elektroniken?
 11. Jag stötte på säljaren idag och vi diskuterade lite löst om olika lösningar men han tyckte det var bättre att jag kikar in i affären så vi kan titta på fästet i verkligheten. Min givare är ju runt 25cm så vad tror du om riskerna vid sjösättning, Jonas? Alltså vid fast montering där du har din. Något jag kommer installera är en fast laddare typ CTEK i främre toften. Har tillgång till landström så jag slipper baxa batteri varje fisketur. Tog även upp problemet med självlänsen och nya modellen med ny lösning. Han skulle höra med Ockelbo om det går att ändra/göra något på befintliga modeller. Har dock inga förhoppningar på lösning.
 12. Hej! Bra att man gjort om självlänsen men lite synd för oss som har 2017 års modell eller äldre. Får fortsätta spola efter varje tur. Har även lagt ett finmaskigt nät i själva ”koppen” för att hindra att länsen sätta igen. Kommer det ingen lösning på givaren så kanske det är bäst att sätta dit den på ett nytt ställe. Synd bara inså fall att behöva göra hål i båten ? I övrigt en kanonbåt! ?
 13. Hej, Jonas! Ser att det nämns en ny självläns i inlägget ovan? Är det en ny på G och kommer den kunna appliceras på befintliga b16al? Båten är fantastisk enligt mig men två saker behöver ändras - det ena är just självlänsen, å det andra är fästet för ekolodsgivaren. Mvh Andreas
 14. Hej! Jag får sälla mig till de nöjda ägarna av Ockelbo. Köpte min för ca en och en halv månad sedan. Förutom att det är grymt skönt att ha en båt helt i aluminium så är jag nöjd med nästan allt - gångegenskaperna i förhållande till storleken på båten, snabbt upp i plan, sidostabil å grymt retrosnygg till rimlig peng. De saker som jag tycker man ska se över från Ockelbo är, som flera nämnt innan, självlänsen. Har det regnat står det alltid vatten kvar vid förarplatsen. Detta försvinner när man kör båten men tycker att man kunnat undvika detta med en bättre konstruktion. Ytterligare en sak som i alla fall jag inte lyckats få till är ekolodet som fäst på medföljande metallskena. Antingen tappar jag bottenkontakt i högre farter eller så stänker ekolodet ner både mig och motor. Hur jag än justerat detta så går det inte att få till. Eller kanske någon annan här på forumet lyckats? Detta är nu min tredje båt i ordningen. En rolig sak med båten är att jag aldrig varit med om att så många kommer fram och vill prata om båten - de berömmer utseendet och de gedigna intrycket å tycker samtidigt det är roligt att höra om hur man har tagit tillvara på Ockelbo med initiativ från kungahus å hockeyproffs. Bra jobbat, Ockelbo!
 15. Här kommer lite utlovade bilder; Var ute i hård blåst idag med hyfsade vågor och båten skötte sig utmärkt! Väldigt skönt med active trim som hela tiden optimerar trimvinkeln automatiskt. Har idag synkat å kalibrerat elmotorn med handkontrollen å testat funktionerna. Ska på fisketur på tisdag så då lär dessa komma väl till pass.
 16. Tackar! Återkommer med bilder. Jag harinte haft elmotor tidigare å det har helt enkelt överträffat mina förväntningar. Trots 8m/s med vindbyar upp mot 12 höll elmotorn båten på plats. Imponerad! Det öppnar ju även upp för ett väldigt effektivt sökande efter fisk, gör ju inget att det är väldigt bekvämt å miljövänligt ?
 17. Då var den här, efter vissa förseningar?? Valde bla Mercury 60hk, Active trim, Lowrance hds, digitala instrument, Motorguide xi5 samt integrerat båda motorerna med plottern. Dubbla tankar, dynor å pulpetskydd blev det oxå. Som jag nämt i tidigare tråd så har jag haft en Yamarin 50sc tidigare. Jämför jag de båda så har de ju sina för och nackdelar båda två. Men som fiskemaskin, som någon tur om året används till sol å bad, är Ockelbon steget före alla kategorier. En riktigt pigg båt - nästan 33knop! Å det kommer jag nog få upp den i när jag vågar trycka gasen helt i botten. Inte fel heller med två knops högre marschfart. Måste säga att Mercurys active trim e grymt! Motorn trimmas automatiskt via gps å varvtal. Typ som en bil med automat. Ekolodet fungerar hyfsat men kan finjusteras mer. Stänker en del men inte så att det stör. Tappar bottenkontakt när jag kör över 20knop. Antar att det har med placeringen att göra. Ska även höja ping å se om det för ngn skillnad. Sedan tycker jag inte att bilden på ekolodet (side, down) är så skarp som jag har sett bilder på som andra lagt upp på FB. Ska bli kanonroligt att bekanta sig med Ockelbon!
 18. @Purra frågan är om det går att få till på ett bra sätt. Jag kan acceptera att det stänker lite men vill ju gärna inte att lodet tappar bottenkontakt. Får se om firman löser detta - annars känns det kanske som att själva givarskenan kan vara felplacerad på båten? Du får gärna återkomma om du löste problemen.
 19. @Jonas Det ser ju bra ut på filmen, inget skvätt där inte! Nu börjar det så smått närma sig leverans för min del. Jag har gjort dem sista justeringarna/förhandlingarna med Marinkompaniet i Karlshamn. Bland annat kommer båten utrustas med Mercurys Active trim, digitala instrument samt möjlighet att läsa av motordata i plottern. Plottern kommer även vara kopplad till motorguiden för styrning och avläsning av det inbyggda ekolodet. Får se i framtiden om jag väljer att sätta en skärm till fram. Springer lätt iväg i kostnad med all elektronik Det som verkar fördröja leveransen just nu är dessvärre att Ockelbo inte hade varken främre lucka till elmotor eller den förstärkta spötoften hemma så det är beställ från fabriken. Återkommer när jag fått båten!
 20. Hej! Blir intressant att se hur mkt/lite det skvätter. Pratade med försäljaren idag och bad dem montera noggrant och de kommer kolla detta särskilt vid provkörning innan leverans. Dock sa säljaren att det förmodligen kommer att skvätta något med anledning av att givaren är förhållandevis stor (totalscan). Så länge det inte skvätter in i båten eller dränker motorn. @Jonas har du monterat spöhållare än? Själv kommer jag införskaffa transporthållare och sätta på vänstersidan av pulpeten (som på Ockelbob16 fishing)
 21. Jag kommer att ha samma fäste som Purra så det blir intressant att läsa om hans erfarenheter. Kommer att prata med firman om detta så att är rätt monterat vid leverans. Ganska säker på att de provkör båten innan leverans men ska dubbelkolla detta. Får båten någon gång nästa vecka men HERREGUD vad det känns länge till ?
 22. Jag har inte fått båten än så det är inte jag själv som har problem med ekolodet. Läste om det på FB samt att den jag provkörde skvätte en hel del. Leverans av nya båte är om två veckor. Ska prata med marinan så att de ställer in lodet ordentligt. På batterifronten så bestämde jag mig för ett Norrack 115ah. Sedan ser det ut att bli ny CTEK-laddare då min ctek45 inte laddar så stora batterier ?
 23. Har ni haft problem med att det skvätter en hel del från ekolodsgivaren när ni kör i högre hastigheter?
 24. Tack! Smart placering av transporthållarna!
 25. Hej! Idag var det min tur att beställa en Ockelbo B16AL ?. Nu återstår ca två veckor innan jag får den... Har hittills kört Yamarin 50sc men efter sex,sju år vet jag vad jag vill ha - och valet föll på Ockelbo. Kommer att utrustas med bland annat Motorguide xi5. Håller som bäst på att kolla på AGM batteri ca 100-115ah. Vilket märke på batteri kör ni med? I övrigt är båten utrustad med sidotoft, spöbox, dubbla tankar och fäste för elmotor i fören. Har valt Mercury 60hk istället för Evinrude. Blev även ett Lowrance HDS gen3 med totalscangivare.
×
×
 • Skapa ny...