Hoppa till innehåll
Norlén

Liveuppdatering Final Gäddfajten 2016

Recommended Posts

_56V9008.jpg

Nu drar vi igång tråden med liveuppdatering av Gäddfajtsfinalen 2016.

Finalisterna sitter tillsammans med JanO på färjan över mot Åland i detta nu. Jag och Jonas anlände ett par dagar tidigare för att hinna med att fiska lite. Onsdagen bjöd på kalla nordanvindar och trögt fiske, men i dag har vi haft ett riktigt bra fiske efter både gädda och abborre. Vi publicerar strax en artikel om dagens fiske.

På grund av sjukdom kan en av finalisterna inte delta i finalen, och därför kommer Robert Johansson att delta i stället. Han slutade 6:a i kvalet och stod därför näst på tur.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Finalisterna har kommit fram till stugorna. Nu är det snabb uppackning och lite lottning av guidebåtarna inför morgondagen innan vi ser till att få lite sömn.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Lottningen av lagen är klar och blir som följer:

LAG 1

Jon Persson

Niklas Töndel

Funktionär: JanO

 

LAG 2

Robert Johansson

Daniel Granholm

Funktionär: Jonas Nordigårds

 

LAG 3

Nicklas Hallnor

Andreas Ingrids

Funktionär: Robin

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Just nu ser vi ut att ha en ständigt stigande temperatur, ett stabilt lufttryck på 1030hPa och det ska klarna upp efter lunch, så det kan nog bli ett riktigt bra fiske idag.

Vinden ska enligt yr.no ligga på 6m/s.

Skärmavbild 2016-10-08 kl. 08.03.13.png

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Nu börjar det dra ihop sig till start. Kl 09:00 går starten och några minuter senare börjar fisket. Båtarna positionerar sig först och sen startar vi fisket samtidigt så att alla börjar kasta samtidigt. Vi rapporterar live i den här tråden löpande under dagen.

startfoto2016_1600.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Om några minuter startar vi fisket och för att addera lite extra spänning har vi i år lagt till ett spurtpris på 1000 kronor till den som drar dagens första gädda. Det är lite kylig vind idag så det blir intressant att se hur pass tröga gäddorna är nu på förmiddagen?

IMG_4470.JPG

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Nu har vi precis startat tävlingen.

 

Andreas Ingrids öppnar starkt och tig första gäddan direkt.

 

han fick då också första spurtpriset på 1000:-

image.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Andreas Ingrids är riktigt het, fångade precis sin tredje gädda.

 

snackade också med JanO som hade ett par tappade i sin båt än så länge.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Nu har det varit trögt ett tag.  Andreas bytte precis från sin grön-gula Salmo Slider till ett blankt skeddrag, få se om det hjälper.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Och direkt när vi kommer ut ur viken hittar Andreas sin fjärde gädda.

sSamtidigt missar Hallnor en som hugger direkt intill båten.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 7 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Här kommer en bild på stenskyddet Uffe bytte till när han monterade tillbaka propellern.  
  • Om ett par veckor är det äntligen dags för Båtmässan i Göteborg. Edge har som vanligt en egen monter och i år har vi dubblat monterytan till 50 kvm. Vi står i Sportfiskearean på andra våningen och i montern hittar ni min Ockelbo B18CC och en delbar Point 65 trampkajak. Jag pushar även på min guideturer med https://www.wildfishsweden.se och visar bilder från guideturer i Bohuslän, Dalarna och från Kiruna. Fjordguiderna är också med i montern och pushar på havsöringsfisket i Bohuslän. På sportfiskedagen den 2 februari håller jag föredrag på Scenen om Havsöringsfiske i Bohuslän. Varmt välkomna att komma förbi och kolla föreläsningen eller gå förbi montern och säg hej så kan vi snacka lite prylar och fiske Läs mer om mässan på https://batmassan.se
  • Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.  
  • Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till?  Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
  • Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt  Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
  • Flott båt du har. Har selv en B16AL og vurderer oppgradering til B18CC. Er det store forskjeller i sjøegenskaper? Tenker da på evnen til å kjøre relativt raskt gjennom typisk frisk bris sjø (bølgehøyde opp til 1 m). Syns B16 slår en del og blir ubehagelig og lurer på om B18 er vesentlig bedre? 
  • Tänkte jag skulle visa hur lösningen för ekolodet fram blev också. Jag drog ju klart alla kablar och installera ström och nätverk för ytterligare ett lod i samband med att jag köpte båten förra året men det var först i somras som jag hade utrymme att skaffa mig en Solix till. Jag hade ju en Solix 10 MSI generation ett i pulpeten så nu lyfte jag ut den och placera den där fram istället och så satte jag in en Solix 10 MSI+ G2 i pulpeten. https://www.comstedt.se/produkt/solix-10-chirp-msi-gps-g2  Lodet är lite snabbare men framförallt så har det Mega side imaging plus. Har man bara MSI+ i det ena lodet så kan man feed upp Mega side imaging i det gamla lodet också via nätverket så nu är det bästa upplösning på båda loden. Jag har kört ett gäng göspass och men även varit i vätter någon vända. det är en fantastisk upplösning med det här lodet och vid vätternfisket, vid fiske på runt 35 meters djup, så klarade lodet av att tracka fyra jiggar samtidigt så att alla som fiskade i båten kunde hålla koll på sitt eget bete även när alla fiskade ihop.  Gillar även lösningen med Ramfästet med D-kula som gör att jag kan placera lodet perfekt vid vertikalfisket men samtidigt kunna byta till en helt annan lösning om jag exempelvis fiskar gädda eller havsöring och vill se lodet i en annan vinkel.
  • En av de bättre grejerna jag fixat till båten i år är en spöhållare från Attwood som jag har satt på insidan av båten. https://www.westgear.se/produkt/transportspohallare-for-upp-till-6st-spon/ Spöhållaren är perfekt för att förvara tre kastklara flugspön men man kan även sätta i andra spön. det bästa är att spöna följer insidan på relingen så man slipper ha spön som sticker upp i båten. fiskar man fluga är det här extra bra. Till nästa säsong ska jag montera en likadan spöhållare även på andra insidan av båten.  Till spöhållaren medföljer ett corduraband med kardborre som spänner fast spöna i spöhållaren. Jag använder inte den utan spöna sitter bra trots att man bara lägger dem i spöhållaren, spöna får ju visst spänn mot insidan då spöna böjs naturligt när de följer båtens insida.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...