Hoppa till innehåll
Jonas

Gäddfajten 2017

Recommended Posts

Hej på er.

Tänkte bara meddela att vi nu är i full gång med planeringen inför Gäddfajten 2017 och vi räknar med att börja marknadsföra årets tävling inom ett par veckor.

Prispengarna kommer bli de samma i år och allt kommer fungera som vanligt med tilläget i reglerna att mattor inte tillåts som mätinstrument. Man måste mäta med måttband eller dekal och det är upp till den tävlande att själv kontrollmäta eventuella dekaler så att de håller måttet. Skulle en viss dekalmodell visa sig inte klara en granskning med måttband så kommer den dekalen att diskas och samtliga eventuella godkända fiskar att diskvalificeras.

Vi har även missat skriva in i reglerna i att fångsterna måste återutsättas. Jag tror alla som tävlar har sett det här som självklart men vi har fått det påpekat för oss och vi ska så klart justera reglerna så att det framgår. Eventuella fiskar som dödats efter fångst får alltså inte räknas in i tävlingen.

Kvalet startar som vanligt den 1 mars och håller på till den 10 september i år.

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Nu är nya www.gaddfajten.se sidan på g på allvar och jag har lagt in gruppbilder från samtliga finaler och uppdaterat vår Hall of Fame.

Ska även lägga upp länkar till alla finalartiklar från 2012-2016 och se till att det finns bra med bilder från alla finaler.

finalister 2012.jpg

finalister 2013.jpg

finalister 2014.jpg

finalister 2015.jpg

finalister2016.jpg

hall of fame 2017_svartvit.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det är full fart på tävlingen och vi har redan fått in 21 gäddor av 12 tävlande trots att säsongen knappt kommit igång. Anders Brink leder just nu med 318 centimeter fördelat på tre gäddor. Det är även lite extra kul att vi har en tjej med på sjundeplatsen genom Isabel Syrjä på 160 centimeter :) 

Våren är på snabb frammarsch just nu och jag tippar att det blir stora förändringar i listan bara under kommande vecka. Vi väntar även med spänning på vem som lyckas ta årets första 120+ gädda.

Här ser ni aktuell ställning:

http://fisheco.se/index.php?modulID=14&contentID=61

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det fortsätter vara bra tryck på anmälningarna av gäddor, nu är det Daniel Sotala som leder med 527 centimeter.

Anthon Ulmborg tog årets första 120-gädda, en madame som vägde 13950g, snyggt jobbat :)

Själv har jag bara hunnit sjösätta båten lite snabbt i helgen. Men snart ska jag försöka börja klättra på listan jag med. B)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det var en riktigt fin 120:a. Satan vilken kondition och vad bred över ryggen den är. http://fisheco.se/index.php?modulID=15&epost=Scandialuckystream@gmail.com

Stort grattis till en grym fisk :)

Många korta tjocka gäddor från Daniel Sotala. himla fin kondition http://fisheco.se/index.php?modulID=15&epost=Danne_sotala@hotmail.com

 

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Nu är jag äntligen med i tävlingen också! I gårdagens härliga väder landades årets första fisk. Jag hade tagit med mig tjejen ut och försökte först på lite gös. Men när de inte ville hugga driftade vi längs ett grunt flak utanför en lekvik. Där dröjde det inte länge förrän denna vackra dam på 107cm högg, 7,56kg.

Finalplatsen är långt borta, men jag har i alla fall en start nu :) B)

IMG_2658.JPG

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 7 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Här kommer en bild på stenskyddet Uffe bytte till när han monterade tillbaka propellern.  
  • Om ett par veckor är det äntligen dags för Båtmässan i Göteborg. Edge har som vanligt en egen monter och i år har vi dubblat monterytan till 50 kvm. Vi står i Sportfiskearean på andra våningen och i montern hittar ni min Ockelbo B18CC och en delbar Point 65 trampkajak. Jag pushar även på min guideturer med https://www.wildfishsweden.se och visar bilder från guideturer i Bohuslän, Dalarna och från Kiruna. Fjordguiderna är också med i montern och pushar på havsöringsfisket i Bohuslän. På sportfiskedagen den 2 februari håller jag föredrag på Scenen om Havsöringsfiske i Bohuslän. Varmt välkomna att komma förbi och kolla föreläsningen eller gå förbi montern och säg hej så kan vi snacka lite prylar och fiske Läs mer om mässan på https://batmassan.se
  • Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.  
  • Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till?  Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
  • Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt  Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
  • Flott båt du har. Har selv en B16AL og vurderer oppgradering til B18CC. Er det store forskjeller i sjøegenskaper? Tenker da på evnen til å kjøre relativt raskt gjennom typisk frisk bris sjø (bølgehøyde opp til 1 m). Syns B16 slår en del og blir ubehagelig og lurer på om B18 er vesentlig bedre? 
  • Tänkte jag skulle visa hur lösningen för ekolodet fram blev också. Jag drog ju klart alla kablar och installera ström och nätverk för ytterligare ett lod i samband med att jag köpte båten förra året men det var först i somras som jag hade utrymme att skaffa mig en Solix till. Jag hade ju en Solix 10 MSI generation ett i pulpeten så nu lyfte jag ut den och placera den där fram istället och så satte jag in en Solix 10 MSI+ G2 i pulpeten. https://www.comstedt.se/produkt/solix-10-chirp-msi-gps-g2  Lodet är lite snabbare men framförallt så har det Mega side imaging plus. Har man bara MSI+ i det ena lodet så kan man feed upp Mega side imaging i det gamla lodet också via nätverket så nu är det bästa upplösning på båda loden. Jag har kört ett gäng göspass och men även varit i vätter någon vända. det är en fantastisk upplösning med det här lodet och vid vätternfisket, vid fiske på runt 35 meters djup, så klarade lodet av att tracka fyra jiggar samtidigt så att alla som fiskade i båten kunde hålla koll på sitt eget bete även när alla fiskade ihop.  Gillar även lösningen med Ramfästet med D-kula som gör att jag kan placera lodet perfekt vid vertikalfisket men samtidigt kunna byta till en helt annan lösning om jag exempelvis fiskar gädda eller havsöring och vill se lodet i en annan vinkel.
  • En av de bättre grejerna jag fixat till båten i år är en spöhållare från Attwood som jag har satt på insidan av båten. https://www.westgear.se/produkt/transportspohallare-for-upp-till-6st-spon/ Spöhållaren är perfekt för att förvara tre kastklara flugspön men man kan även sätta i andra spön. det bästa är att spöna följer insidan på relingen så man slipper ha spön som sticker upp i båten. fiskar man fluga är det här extra bra. Till nästa säsong ska jag montera en likadan spöhållare även på andra insidan av båten.  Till spöhållaren medföljer ett corduraband med kardborre som spänner fast spöna i spöhållaren. Jag använder inte den utan spöna sitter bra trots att man bara lägger dem i spöhållaren, spöna får ju visst spänn mot insidan då spöna böjs naturligt när de följer båtens insida.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...