Hoppa till innehåll
Jonas

Final i Gäddfajten 2015

Recommended Posts

9ae0bf6d54b8611e1cf7c4354077afd2.jpg

Ser mycket bra ut. Jag ska ut och köra ett gäddpass med en av guiderna i närliggande vatten imorgon. Återkommer med rapport. Vi kan ju fiska lite mer avstressat så jag tror vi satsar mer på stort till skillnad från finalisterna som gör rätt i att satsa på smått och mycket ;D

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag är ute och kör med ett par av fjolårets guider idag. (Thomas Strandvik och Ingmar Eriksson som är sportfiskeansvarig på Visit Åland)

Vi har fått ett tiotal på 1-4kg på jerkbaits och en finare fisk än så länge.

8c1b0e73cb86750d751bd8d050c18b4d.jpg

8f6e44f975291a73a512a265d87c024e.jpg

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag och en av finalisterna, Fredrik Larsson, är snart framme i Grisslehamn. Eftersom färjan inte går förrän 20 så tänkte vi ge oss på lite landfiske i närheten för att värna upp.

535384ab8a05b28056760755e70fc867.jpg

/Norlén

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

post-12038-0-14854000-1443215723_thumb.j

Vi är framme i stugorna och har lottat båtplatserna. Finalisterna håller på för fullt med att småplocka inför imorgon.

 

Båt 1:

Magnus Ranberg

Tomasz Andersson

Funktionär: Jonas Nordigårds

 

Båt 2:

Fredrik Andersson

Jens Hedström

Funktionär: Robin Norlén

 

Båt 3:

Viktor Sundqvist

Nicklas Hallnor

Funktionär: Jan Ohlsson

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Fjolårsvinnaren Tomasz är riktigt laddad och startar dagen med ett nytt Westinbete han tycker känns hett

e15d1c9aa3b42d2602efd29745ded33f.jpg

93b119d8509c33ec219ee1f270f983a9.jpg

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 22 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.  
  • Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till?  Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
  • Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt  Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
  • Flott båt du har. Har selv en B16AL og vurderer oppgradering til B18CC. Er det store forskjeller i sjøegenskaper? Tenker da på evnen til å kjøre relativt raskt gjennom typisk frisk bris sjø (bølgehøyde opp til 1 m). Syns B16 slår en del og blir ubehagelig og lurer på om B18 er vesentlig bedre? 
  • Tänkte jag skulle visa hur lösningen för ekolodet fram blev också. Jag drog ju klart alla kablar och installera ström och nätverk för ytterligare ett lod i samband med att jag köpte båten förra året men det var först i somras som jag hade utrymme att skaffa mig en Solix till. Jag hade ju en Solix 10 MSI generation ett i pulpeten så nu lyfte jag ut den och placera den där fram istället och så satte jag in en Solix 10 MSI+ G2 i pulpeten. https://www.comstedt.se/produkt/solix-10-chirp-msi-gps-g2  Lodet är lite snabbare men framförallt så har det Mega side imaging plus. Har man bara MSI+ i det ena lodet så kan man feed upp Mega side imaging i det gamla lodet också via nätverket så nu är det bästa upplösning på båda loden. Jag har kört ett gäng göspass och men även varit i vätter någon vända. det är en fantastisk upplösning med det här lodet och vid vätternfisket, vid fiske på runt 35 meters djup, så klarade lodet av att tracka fyra jiggar samtidigt så att alla som fiskade i båten kunde hålla koll på sitt eget bete även när alla fiskade ihop.  Gillar även lösningen med Ramfästet med D-kula som gör att jag kan placera lodet perfekt vid vertikalfisket men samtidigt kunna byta till en helt annan lösning om jag exempelvis fiskar gädda eller havsöring och vill se lodet i en annan vinkel.
  • En av de bättre grejerna jag fixat till båten i år är en spöhållare från Attwood som jag har satt på insidan av båten. https://www.westgear.se/produkt/transportspohallare-for-upp-till-6st-spon/ Spöhållaren är perfekt för att förvara tre kastklara flugspön men man kan även sätta i andra spön. det bästa är att spöna följer insidan på relingen så man slipper ha spön som sticker upp i båten. fiskar man fluga är det här extra bra. Till nästa säsong ska jag montera en likadan spöhållare även på andra insidan av båten.  Till spöhållaren medföljer ett corduraband med kardborre som spänner fast spöna i spöhållaren. Jag använder inte den utan spöna sitter bra trots att man bara lägger dem i spöhållaren, spöna får ju visst spänn mot insidan då spöna böjs naturligt när de följer båtens insida.
  • Magiska spännande resultat i år. Vi landa 66 gäddor och Magnus vann på 15 gäddor mot Rickards 14... sjukt tight. Utöver vinnarrullen, en Abu Pro Rocket, så delades det även ut två stycken +600 rullar till Rickard (606) och Magnus (601). Årets bästa kvalfiskare slogs alltså side by side om vinnarplatsen. Magnus kammade till slut hem det med en gädda mer en Rickard. Bästa guide var Christian Eriksson som fiskade med Magnus.  
  • Magiska spännande resultat i år. Vi landa 66 gäddor och Magnus vann på 15 gäddor mot Rickards 14... sjukt tight. Utöver vinnarrullen, en Abu Pro Rocket, så delades det även ut två stycken +600 rullar till Rickard (606) och Magnus (601). Årets bästa kvalfiskare slogs alltså side by side om vinnarplatsen. Magnus kammade till slut hem det med en gädda mer en Rickard.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...