Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

MinnKota Riptide Terrova BT 55 IP 54'' 12V


Jonas

Recommended Posts

Jag bytte motor till senaste modellen av MinnKota frontmonterad elmotor i våras och nu har jag hunnit köra den i åtta heldagar på kusten sedan havsöringspremiären på västkusten den 1 april.

Jag hade föregångaren av den här motorn ett par år innan den här motorn så jag har verkligen kunnat jämföra och se fördelarna den nya modellen MinnKota Riptide Terrova BT IP 5422 12V har mot föregångaren Minnkota Riptide ST IP 54'' 12V.

  1. Nya motorn har en extra heading sensor (kurssensor/vit puck) som installeras separat en bit ifrån motorn. Jag valde placera min kurssensor på relingen jämte gasreglaget vid pulpeten. Det blev en bra position som jag enkelt kommer åt utan att pucken är i vägen. Man parar ihop elmotorn med kurssensorn genom ett knapptryck på pucken i samband med att man slår på motorn så det är bra om den sitter på en plats man enkelt kommer åt. Den nya headingsensorn ger motorn information om båtens färdriktning och det här gör att båten numera håller positionen mer eller mindre exakt när man gps-ankrar. Det här är ett fantastiskt lyft och båten har helt slutat snurra runt och byta position vilket var ett problem med gps-ankringen hos föregångaren.
  2. Det finns numera en funktion som heter JOG/Spot-lock som innebär att man med pilarna på fjärrkontrollen kan flytta båten ungefär en meter åt sidan, framåt eller bakåt vid gps-ankring. Vill man flyttat flera meter på en gång trycker man snabbt exempelvis fem gånger så flyttar sig båten fem meter åt valt håll och lägger sig stabilt vid den nya positionen. Båten rör sig även kontrollerat mot den nya positionen. Man ser även på fjärrkontrollen hur lång förflyttning man valt. Det här är ett grymt lyft och jag använder den här funktionen kontinuerligt. 
  3. Lift assist - det sitter en fyrkantig låda med en inbyggd fjäder på motorstaget som gör att motorn är betydligt enklare att både fälla upp och fälla ner. Det här stor skillnad och det mycket lättare för framför allt ovana att hantera motorn med lift assist.
  4. Ny låsningsfunktion vid nerfällning. Den funkar bra.
  5. Ny fjärrkontroll med fler funktioner. Man måste dubbeltrycka för att dra igång haren/full speed. Det är bra då det hände att man ibland startade den av misstag förut. 
  6. Möjlighet att koppla ihop motorn med telefonen via Bluetooth samt att uppdatera programvaran i motorn. Har inte hunnit testa det ännu. Återkommer när jag testat. I praktiken innebär det att man kan styra motorn med mobilen om man råkar glömma fjärrkontrollen eller batteriet i fjärrkontrollen tar slut. Jag har varit med om båda delarna med gamla motorn så det här är en kanonbra grej om det funkar bra. Man laddar enkelt ner en MinnKota app till telefonen via appstore (Iphone) som gör att man får fjärrkontrollens funktioner direkt på skärmen.

Summerar vi de nya funktionernas fördelar måste jag säga att det här är ett rejält lyft mot föregångaren. Jag kan varmt rekommendera den här motorn.

Läs mer om motorn på Comstedts hemsida: http://www.comstedt.se/produkt/riptide-terrova-bt-ip

Ställ gärna frågor i tråden om det är något ni funderar över.

_56V3265.jpg

_56V3519.jpg

_56V3214.jpg

_56V3222.jpg

_56V3251.jpg

_R3V4843.jpg

_56V3517.jpg

_56V3257.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 14 Gäster (Se hela listan)

    • Det finns inga registrerade användare online
×
×
  • Skapa ny...