Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

Större bensintank till Ockelbo B16 al


Knubbo
 Share

Recommended Posts

Då jag trailar min båt till alla fiskepass så lyfter jag aldrig ur bensintankarna utan tankar antingen vid bensinstationen eller sjömacken. Det följer det med en 23 liters tank när du köper båten men 23 liter är ofta inte tillräckligt med bensin på långa fiskepass om man ska åka en bit. Så jag har fram tills nu haft 2 st 23 liters tankar med mig. Detta tar upp mycket plats samt är lite onödigt krångligt. 

Jag har därför funderat kring detta och letat upp en större bensintank som får plats och hittade denna på 49 liter. https://www.marineonline.se/bransletank-38-49-73-liter.html

Där bensintanken sitter orginal är det en ram svetsat i skrovet som tanken ska ligga i. Denna ville jag inte kapa loss så jag byggde till golvet runt omkring för att få en plan yta att ställa tanken på. Nu går den dessutom ända mot väggen på högersidan så det inte är ett onödigt tomrum där + att det blir mera plats över för annan utrustning. desstom så blir ju vikt fördelningen mera optimal då man är själv i båten.

Golvet runt aluramen är byggd av plyfa samt klossar i bokträ (tog vad jag hade liggandes) dessa är sedan plastade  med polyester för att inte ruttna med tiden. original hålen för spännbandet används men jag använder ett kraftigare spännband så den ligger still som ni ser på bilderna.

Jag har även beställt en tankgivare samt tankmätare som ska installeras framöver. Jag ville se så att bensintanken gick att få dit först och det gjorde den ju med några millimeters marginal.

Mera bilder på min Blogg här http://knubbo.blogspot.se/2017/08/ockelbo-b16-al-far-ny-bensintank.html

IMG_20170731_144143.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...
På 8/20/2017 at 8:31 AM Jonas sa:

Är du fortfarande nöjd med tanken @Knubbo? Funderar på att slå till på en sån tank jag med.

Ja är mycket nöjd. Nu siter tankmätare och givare på plats med. Hela kalaset gick på ca 4000 kr. Lätt värt pengarna. Ps firman som installerade bensin mätaren och givaren gjorde ett nytt hål för att dra ut bränsleslangen mer till vänster om tanken borta vid huvudbrytaren. Detta för att det blir trångt bakom tanken mot vägg. Sen bytte dom ut bränsleslangen då den hade torrsprickor.

Sedan monterade jag ett stag/vinkeljärn i rostfritt bredvid spännet för tanken. Detta för då jag står på luckan och fiskar och den sviktar lite så är dt precis så det nuddar spännet som i sin tur trycket på tanken då. Vinkeljärnet förhindrar detta.

Tankgivaren är inte monterad på bilden.

IMG_20170818_172304.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 8 Gäster (Se hela listan)

  • Det finns inga registrerade användare online


 • Inlägg

  • Du behöver ett sjökort. Navionics + eller Navionics Platinum+ för det området där du befinner dig.
  • Hej! Är det någon som vet hur jag får en karta på gps funktionen?   Som det är nu så är "kartan" bara gul och den blå pilen åker runt där. Hur gör jag för att få en karta?
  • Finns ju mycket bra. Tror både Berkleys och Rapalas vågar är godkända för registrering numera. Har och gillar båda
  • Försöker hitta en bra fiskevåg men är ny till fiskevärlden och undrar om ni kan komma med tips. Har läst denna guiden https://webbkollen.se/basta-fiskevagen-bast-i-test/ men vill ha flera bra alternativ att välja mellan
  • Idag fick jag äntligen hem min Mega Live givare. ska se om jag kan montera den imorgon och åka ut på en provtur. Återkommer med bild och film.
  • Jag noterade samma problem efter årets säsong. Tyckte jag upplevde lite skakningar under hummerfisket mot slutet av säsongen som jag inte känt tidigare och kom ihåg din kommentar. Mycket riktigt hade även jag fått sprickbildning där. Jag påtalade problemet till Kode marin där jag köpt båten. Problemet löstes enkelt med några svetsningar och det hanterades som ett kostnadsfritt garantiärende via Ockelbo Boats.
  • Humminbird APEX anländer till Sverige i januari. Den stora skillnaden mot Solix är att man får ett snabbare lod med ljusstarkare och klarare full HD skärm med 1920x1080 upplösning. Man byter även till en bredare skärm, från 16:10 (Solix) till 16:9 format på nya APEX loden. Skärmarna utrustas även med HDMI ut/in vilket gör att man kan ansluta i stort sett vad som helst med HDMI stöd till skärmen. Apex kan även nätverkas med Solix och den stödjer samma MSI+ givare som passar till exempelvis en Solix G2/G3. Man behöver alltså inte riva ut gamla givaren på båten om man uppgraderar. Läs mer här: https://www.comstedt.se/innovativ-teknik/humminbird/apex och här: https://www.comstedt.se/produkt-kategori/gps-plotter-och-ekolod/apex Den riktigt stora nyheten 2021 kommer utan tvekan bli Humminbirds nya Mega Live Imaging givare som stödjer lod från Helix G3N MSI+ till samtliga Solix och APEX. Mega live kommer visa en 140 graders vy i realtid med Mega+ upplösning. I praktiken borde det här ge en oöverträffad realtidsbild över fisken man fiskar efter. Givaren anländer till Sverige under mars/april och är i dagsläget prissatt till 20 995kr inkl moms för svenska marknaden. Information om Mega Live Imaging läkte ut i USA för några dagar sen och fram till Humminbird kommer med en officiell pressrelease är det det här vi har att gå på. Källa för läckan: https://www.thehulltruth.com/russell-marine-products/1127176-humminbird-mega-live.html
  • Hi @Karvik I actually upgraded from the Riptide Terrova BT IP-Link 80lb 60'' 24V to an Ulterra Riptide BT IP-Link 80lb 60'' 24V in the beginning of this summer. https://www.comstedt.se/produkt/riptide-ulterra-bt-ip-link I fish anything from shallow waters in the fjords to more off shore with higher waves. In my opinion 60'' is enough for the the Ockelbo B18CC. If the weather should require more I don't think you want to be out fishing anyway?  I would say that an 80lb MinnKota Ulterra or 80lb Terrova 24V will hold my Ockelbo B18CC steady in winds up to around 14-15 m/s depending on how strong current you have in the water. If I want to continue a drift towards the wind in 1 knot it usually gets tougher when the wind is blowing around  10-12 m/s. That's if I get the wind and the current straight towards the drift. I currently uses two of the 115AMP batteries in this link:  https://www.comstedt.se/produkt/tudor-dual-batteri-80-115-ah I also use a RAM mount to fix the engine firmly to the boat when I want to go faster and the weather is tough: https://www.comstedt.se/produkt/ram-kompl-faste-elmotor-c-kula   My thoughts about the Upgrade from the Terrova to an Ulterra. The Ulterra is an amazing engine and it makes me so much more effective and it makes my fishing more easy to manage. I use my boat for guided tours as well and this is one of the best upgrades that I have done to the boat. If you have tried the Ulterra there is no way back in my opinion. Its so easy to handle the Ulterrra engine. To change the depth of the engine or to make it go in or out of the water.
  • What length of Terrova you have in your Ockelbo 60" or 72"? My friends want to install trolling motor for their Ockelbo B18CC and they will use in in Mediterranean Sea. What length, power and model do you recommend?
  • Jag har faktiskt inte kunna prova om det går. Nejdå, jag har två kortplatser och mitt lod HB 998C HD Si Combo klarar Autochart men inte Autochart live. För att kunna logga djupkurvor måste man först köpa ett dataprogran för en 2500:- och sedan ett Zeroline minneskort för en tusing....då är vi uppe i vad jag gav för ekolodet begagnat och det har jag inte riktigt lust att kosta på ett gammalt lod även om det är en bra modell för det är ju trots allt redan gårdagens teknik jag har. Men visst hade det varit smidigt med egna djupkurvor och går det att lägga dom på Terrängkartan så skulle det bli riktigt bra. Nåja, man kan ju lägga waypionts och namnge dom på dom intressantaste ställena som grund, gropar och hårdbottnar på Terrängkartan så man hittar tillbaka i alla fall.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...