Hoppa till innehåll
Jonas

NativeWatercraft Slayer 10 Propel

Recommended Posts

Är ute på premiärtur med mina nya kajaker.  Har ju kört olika hobie sen 2005 så tyckte det kändes extra spännande att testa något nytt.

Idag ska jag känna in vart alla tillbehör ska sitta innan ekolod mm monteras. 

Första intrycket är mycket bra. Det är en stabil kvalitetsprodukt som är mycket genomtänkt. Tänker framförallt på railssystemet för tillbehörsinfästning, stolen samt på trampsystemet.

Tycker kajaken är lättmanövrerad och backfunktionen är kanon för fisket. Vid vertikalfiske blir det helt suveränt.

Supernöjd än så länge är en bra sammanfattning :) återkommer med lite fler kommentarer när jag har monterat lite prylar och fiskat lite mer.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Efter premiärturen har jag några till grejer att kommentera. Det här är exempelvis en extremt stabil fiskekajak. Är det lugnt är det inga som helst problem att fiska stående i kajaken. Jämför man med en en Hobie Outback SUV vill jag påstå att det är väldigt stor skillnad. Mycket på grund utav att Slayern är bredare och att den är förberedd för stående fiske, det finns bra ytor att stå på som ligger precis i vattenlinjen.

Det är lätt att hamna in på jämförelserna med hobie Outback och kollar vi på hastigheten så är hobien snabbare och man kan även köra maxfart längre utan att bli trött. Vid marchfart och vanligt fiske är det däremot hugget som stucket. 

En nackdel med propellern är att vegetation fastnar lättare. Å andra sidan är det enkelt åtgärdat genom att man drar upp propellern och tar bort det som fastnat.

Fortfarande supernöjd och det känns som ett lyft, speciellt med tanke på ståfisket och backfunktionen. Ikväll ska jag botanisera i "tillbehörshavet" och se vad man kan sätta på för smarta prylar på kajaken. Blir inget överdrivet men vill gärna göra det riktigt bra så allt sitter på rätt plats. 

image.jpeg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
18 minutes ago Norlén sa:

Snyggt! Ser fram emot att komma upp och testfiska från dem ;)

Du är varmt välkommen. Och jag vet precis vart vi ska åka. Jag har ett litet men vrålhett storgäddställe mellan två forsar som vore perfekt att lägga en dag vid. Lördag 10 sept är ledig för mig... ;)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag börjar precis vakna upp efter att bara haft någon enstaka dag ledig sen början på augusti, så vi får hitta ett nytt datum. Och med tanke på hur vädret varit tidigare år tror jag vi skippar kajak på Åland nästa vecka :P

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Har kört kajakerna på några forsturer/sjö nu och även det funkar perfekt. Bara att lyfta upp trampsystemet och köra på genom forsarna. Man använder i praktiken bara paddeln i samband med forstransport så jag har valt att lägga med en delbar paddel till en gummibåt som man förvara under eller bakom sätet. Jag är väldigt imponerad över stabilitets i kajaken. Man fiskar i stort sett alltid stående vilket är en stor fördel när man flugfiskar eller kör med jerkbaits då det är betydligt enklare att fiska effektivt i en stående position.

drift.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Tycker vi lyfter den här frågan igen @Jonas. När behövs en testfiskare från Sala i kajakerna? De ser riktigt heta ut!

Det är ju allmänt vedertaget att inget är ordentligt testat förrän någon från Sala gjort det. B)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det stämmer bra... Du får helt enkelt titta över så vi får det överstökat. såg att isen håller på och släpper i sjön nu så om ett par veckor kommer gäddfisket börja vara riktigt bra :) vi försöker få till en dag i slutet av april/maj. Jag har hittat två nya ställen som är ruggigt lovande för stor fisk :)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Hit ska vi åka @Norlén

Jag var där för några veckor sedan med en kompis från Malung, Vincent Garnier, men då var det typ 1 grad i vattnet och bara fiskbart där det var strömsatt. Isen är helt borta nu och om ett par veckor är det garanterat 7-8 grader och betydligt varmare i vikarna :)

_56V2757.jpg

_56V2775.jpg

_56V2782.jpg

_56V2796.jpg

_56V2835.jpg

_56V2880.jpg

_56V2917.jpg

_56V2970.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 10 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Här kommer en bild på stenskyddet Uffe bytte till när han monterade tillbaka propellern.  
  • Om ett par veckor är det äntligen dags för Båtmässan i Göteborg. Edge har som vanligt en egen monter och i år har vi dubblat monterytan till 50 kvm. Vi står i Sportfiskearean på andra våningen och i montern hittar ni min Ockelbo B18CC och en delbar Point 65 trampkajak. Jag pushar även på min guideturer med https://www.wildfishsweden.se och visar bilder från guideturer i Bohuslän, Dalarna och från Kiruna. Fjordguiderna är också med i montern och pushar på havsöringsfisket i Bohuslän. På sportfiskedagen den 2 februari håller jag föredrag på Scenen om Havsöringsfiske i Bohuslän. Varmt välkomna att komma förbi och kolla föreläsningen eller gå förbi montern och säg hej så kan vi snacka lite prylar och fiske Läs mer om mässan på https://batmassan.se
  • Angående sjösättning så fungerar det utmärkt att hantera en B18CC själv. Däremot har jag bytt till en tvåväxlad vinsch på min trailer (BK 1100 - http://www.brandtilagan.com/index.cfm?x=battrailer) då det var i tyngsta laget att vinscha med enväxlad. Det var så pass tungt att jag efter en halv säsong lyckades böja handtaget på orginalvinschen. Det är stor skillnad med hur skyddat man sitter precis som du säger. Pulpeten på B18CC är väl tilltagen och sitter man i stolarna så är det ett utmärkt skydd mot både vinddrag och stänk.  
  • Hur går det för dig med båten? Från 2018 körde man ju nya upphöjda durken på B16. Jag trodde det löste problemet med självlänsen? Fast när man står fram i båten och kör med frontmonterat så kanske det inte räcker till?  Är du fortfarande nöjd med lösningen för givaren? Annars vet jag att Comstedt har tagit fram ett stänkskydd som även ökar givarens möjlighet att hålla kontakt med botten i högre fart.
  • Tack, jag har lagt ner en hel del tid på att få till min drömbåt  Ja, det är stor skillnad i sjöegenskaper mellan B16AL och B18CC. Speciellt när det blir lite tuffare sjö. Jag bor på Orust och använder båten till 90% i fjordarna samt ytterskär i Bohuslän. Jag tycker B18CC är en helt fantastiskt bra båt för de förhållanden som råder här. Det är ganska stor skillnad i båtstorlek mellan båtarna då B18 inte bara är längre utan även ganska mycket bredare. Gillar även den framflyttade pulpeten på B18CC. Du kommer märka en väsentlig skillnad i sjöegenskaper om du uppgraderar från B16AL.
  • Flott båt du har. Har selv en B16AL og vurderer oppgradering til B18CC. Er det store forskjeller i sjøegenskaper? Tenker da på evnen til å kjøre relativt raskt gjennom typisk frisk bris sjø (bølgehøyde opp til 1 m). Syns B16 slår en del og blir ubehagelig og lurer på om B18 er vesentlig bedre? 
  • Tänkte jag skulle visa hur lösningen för ekolodet fram blev också. Jag drog ju klart alla kablar och installera ström och nätverk för ytterligare ett lod i samband med att jag köpte båten förra året men det var först i somras som jag hade utrymme att skaffa mig en Solix till. Jag hade ju en Solix 10 MSI generation ett i pulpeten så nu lyfte jag ut den och placera den där fram istället och så satte jag in en Solix 10 MSI+ G2 i pulpeten. https://www.comstedt.se/produkt/solix-10-chirp-msi-gps-g2  Lodet är lite snabbare men framförallt så har det Mega side imaging plus. Har man bara MSI+ i det ena lodet så kan man feed upp Mega side imaging i det gamla lodet också via nätverket så nu är det bästa upplösning på båda loden. Jag har kört ett gäng göspass och men även varit i vätter någon vända. det är en fantastisk upplösning med det här lodet och vid vätternfisket, vid fiske på runt 35 meters djup, så klarade lodet av att tracka fyra jiggar samtidigt så att alla som fiskade i båten kunde hålla koll på sitt eget bete även när alla fiskade ihop.  Gillar även lösningen med Ramfästet med D-kula som gör att jag kan placera lodet perfekt vid vertikalfisket men samtidigt kunna byta till en helt annan lösning om jag exempelvis fiskar gädda eller havsöring och vill se lodet i en annan vinkel.
  • En av de bättre grejerna jag fixat till båten i år är en spöhållare från Attwood som jag har satt på insidan av båten. https://www.westgear.se/produkt/transportspohallare-for-upp-till-6st-spon/ Spöhållaren är perfekt för att förvara tre kastklara flugspön men man kan även sätta i andra spön. det bästa är att spöna följer insidan på relingen så man slipper ha spön som sticker upp i båten. fiskar man fluga är det här extra bra. Till nästa säsong ska jag montera en likadan spöhållare även på andra insidan av båten.  Till spöhållaren medföljer ett corduraband med kardborre som spänner fast spöna i spöhållaren. Jag använder inte den utan spöna sitter bra trots att man bara lägger dem i spöhållaren, spöna får ju visst spänn mot insidan då spöna böjs naturligt när de följer båtens insida.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...