Hoppa till innehåll
Jonas

NativeWatercraft Slayer 10 Propel

Recommended Posts

Är ute på premiärtur med mina nya kajaker.  Har ju kört olika hobie sen 2005 så tyckte det kändes extra spännande att testa något nytt.

Idag ska jag känna in vart alla tillbehör ska sitta innan ekolod mm monteras. 

Första intrycket är mycket bra. Det är en stabil kvalitetsprodukt som är mycket genomtänkt. Tänker framförallt på railssystemet för tillbehörsinfästning, stolen samt på trampsystemet.

Tycker kajaken är lättmanövrerad och backfunktionen är kanon för fisket. Vid vertikalfiske blir det helt suveränt.

Supernöjd än så länge är en bra sammanfattning :) återkommer med lite fler kommentarer när jag har monterat lite prylar och fiskat lite mer.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Efter premiärturen har jag några till grejer att kommentera. Det här är exempelvis en extremt stabil fiskekajak. Är det lugnt är det inga som helst problem att fiska stående i kajaken. Jämför man med en en Hobie Outback SUV vill jag påstå att det är väldigt stor skillnad. Mycket på grund utav att Slayern är bredare och att den är förberedd för stående fiske, det finns bra ytor att stå på som ligger precis i vattenlinjen.

Det är lätt att hamna in på jämförelserna med hobie Outback och kollar vi på hastigheten så är hobien snabbare och man kan även köra maxfart längre utan att bli trött. Vid marchfart och vanligt fiske är det däremot hugget som stucket. 

En nackdel med propellern är att vegetation fastnar lättare. Å andra sidan är det enkelt åtgärdat genom att man drar upp propellern och tar bort det som fastnat.

Fortfarande supernöjd och det känns som ett lyft, speciellt med tanke på ståfisket och backfunktionen. Ikväll ska jag botanisera i "tillbehörshavet" och se vad man kan sätta på för smarta prylar på kajaken. Blir inget överdrivet men vill gärna göra det riktigt bra så allt sitter på rätt plats. 

image.jpeg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser
18 minutes ago Norlén sa:

Snyggt! Ser fram emot att komma upp och testfiska från dem ;)

Du är varmt välkommen. Och jag vet precis vart vi ska åka. Jag har ett litet men vrålhett storgäddställe mellan två forsar som vore perfekt att lägga en dag vid. Lördag 10 sept är ledig för mig... ;)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Jag börjar precis vakna upp efter att bara haft någon enstaka dag ledig sen början på augusti, så vi får hitta ett nytt datum. Och med tanke på hur vädret varit tidigare år tror jag vi skippar kajak på Åland nästa vecka :P

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Har kört kajakerna på några forsturer/sjö nu och även det funkar perfekt. Bara att lyfta upp trampsystemet och köra på genom forsarna. Man använder i praktiken bara paddeln i samband med forstransport så jag har valt att lägga med en delbar paddel till en gummibåt som man förvara under eller bakom sätet. Jag är väldigt imponerad över stabilitets i kajaken. Man fiskar i stort sett alltid stående vilket är en stor fördel när man flugfiskar eller kör med jerkbaits då det är betydligt enklare att fiska effektivt i en stående position.

drift.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Tycker vi lyfter den här frågan igen @Jonas. När behövs en testfiskare från Sala i kajakerna? De ser riktigt heta ut!

Det är ju allmänt vedertaget att inget är ordentligt testat förrän någon från Sala gjort det. B)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Det stämmer bra... Du får helt enkelt titta över så vi får det överstökat. såg att isen håller på och släpper i sjön nu så om ett par veckor kommer gäddfisket börja vara riktigt bra :) vi försöker få till en dag i slutet av april/maj. Jag har hittat två nya ställen som är ruggigt lovande för stor fisk :)

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Hit ska vi åka @Norlén

Jag var där för några veckor sedan med en kompis från Malung, Vincent Garnier, men då var det typ 1 grad i vattnet och bara fiskbart där det var strömsatt. Isen är helt borta nu och om ett par veckor är det garanterat 7-8 grader och betydligt varmare i vikarna :)

_56V2757.jpg

_56V2775.jpg

_56V2782.jpg

_56V2796.jpg

_56V2835.jpg

_56V2880.jpg

_56V2917.jpg

_56V2970.jpg

Dela det här inlägget


Länk till inlägget
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 8 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Tog med mig grabben, Didrik, och hans kompis Elliot och åkte och fiskade Vätternröding med min före detta kollega Martin Lidén i fredags. Martin hade koll på fiskeplatserna och det var gott om fisk men de var svårflörtade. Till slut fick vi i upp ett par fina rödingar. Kan däremot tänka mig att vi kunde ha fått betydligt fler om fisken hade varit på bättre tag. Oavsett var det väldigt mycket fisk och vi hade ett mycket aktivt fiske där rödingarna ofta följde våra beten 10-20 meter innan de vek av ner mot botten igen. Vi  fiskade lite olika beten och betet jag fick min fina röding på var ett japanskt speedjiggingbete från Storm som heter Gomuko och väger 35 gram https://wollmars.com/produkt/storm-gomoku-spoon-jig-slim-35g/ Det är ett rätt tungt bete som påminner om ett havsöringsbete men som sjunker snabbt mot botten. Spöna vi använde var vanliga vertikalutrustningar för abborre och gös med flätlina på 0,16 mm samt med en spets i fluorcarbon på runt 0,30-0,35 mm. Som i allt fiske får man prova sig fram tills man hittar rätt teknik för dagen men grunden man utgår ifrån är oftast att man lokaliserar en eller helst flera rödingar på botten eller i mellanskiktet med hjälp av ekolodet. Sen släpper man ner sitt bete mot fisken. Stanna med betet en eller ett par meter vanför och jigga några gånger tills rödingen börjar stiga mot betet. Sen är det bara att veva uppåt och hoppas att fisken tar. Man ser her hur fisken följer betet i realtid och när fisken hinner ikapp betet så är det drar att hoppas på ett hugg... tyvärr är det vanligare att fisken stannar upp och vänder neråt men då är det bara att börja om och testa igen. Jag har två Solix 10 MSI ekolod i båten. Ett generation 1 och ett generation 2. Det fina är att bara man har ett G2 lod med nya Mega Imaging+ givaren så kan man feeda upp den nya givaren i G1 lodet om man nätverkar loden. Jag använde mig däremot enbart av traditionell 2D givare med full Chirp (140-200 Hertz). Inställningar kan variera dag från dag och med djup (vi fiskade runt 32-44 m) men bästa återgivningen där vi kunde tracka betena och fisken absolut bäst tyckte jag att vi fick när man slog på fullt brusfilter (4 av 4 möjliga) samt att man satte bildframmatningen till 10, känsligheten runt 17-18 och kontrast runt max. Det bästa av allt är att chirptekniken slår så pass brett och tecknar så bra så att vi kunde se allas beten samtidigt trots att vi fiskade på olika platser i båten och givaren var monterad på akterspegeln.  Det här är ett fantastiskt kul fiske som ger klar mersmak och det blir snart en tur igen. Här kommer lite bilder från dagen och avslutar även med ett par bilder på grannbåtarna som även de fick flera rödingar, bland annat drog tjejen i båten närmast oss en riktigt fin på hela 72 centimeter som de återutsatte efter en snabb mätning.    
  • Tack för återkoppling ! Saken är att jag har köpt en ersättare även om det inte är precis samma som det som gick sönder. Spöt jag köpte är 8 # långt och specat till 12-30 gram, inte fullt så mjukt som det tidigare, men betydligt mjukare än de kvastskaft jag känt på tidigare, och det vägs upp av att jag fick betala 499 :- för det.
  • Mm Det där är nog lite halvkomplicerat att få tag på tror jag. Precis som du säger är aktionen på det som säljs i Sverige idag snabb. Aktionen du söker används inom mete och bland annat till sikspön ute i Europa. Jag funderar lite... återkommer.
  • Tack för tipset, tanken har slagit mig, men du vet, spöt är nog dryga 20 år gammalt.
  • Har du provat att kolla med dem i Svängsta? Vet inte om de kan fixa men det kan vara värt ett telefonsamtal iaf
  • Jag vet, det är ett long-shot, men jag ger det en chans. Söker en felfri topp till ett gammalt ABU Garcia spinnspö med modellbeteckning Abu-Garcia Bm 90-2p, 914921. Det kan väl inte bara jag som sitter och häckar på gamla antika (!) saker, eller  ? Älskar verkligen detta spöt, men tyvärr har toppen gått sönder under några olyckliga omständigheter. Om någon vet med sig att dom har det eftersökta och känner att vederbörande är beredd att skiljas från denna del, är personen ifråga välkommen att kontakta mig via Pm eller via tråden.
  • Hej hopp ! Då jag lyckats göra sönder mitt underbara gamla spinnspö från ABU så söker jag ett nytt för att ersätta det. Eftersökta egenskaper är ett spinnspö (ett spö med trigger m a ord), som är i runda slängar 9-10 " och har en kastvikt på upp till ~20 gram och dessutom är mjukt i aktionen, d v s precis motsatsen till de kvastskaft jag tidigare i veckan var och kände på. Då jag inte följer strömmen i prylhetsen, får det gärna vara snällt mot plånboken, men det primära är att det kommer så nära de eftersökta egenskaperna som möjligt. De bör i sammanhanget nämnas att det var väldigt länge sedan jag köpte någon fiskeutrustning ö h t, så jag har noll koll på vad som finns på marknaden idag eller vad det är som "gäller" nu för tiden. Förslag !?
  • Bytte till en 17" Evinrude Viper stålpropeller på Evinrude E-Tec 75:an. Förutom att det är väldigt mycket snyggare så blev det faktiskt ganska stor skillnad på båtens prestanda också. Båten planar märkbart snabbare och man har betydligt bättre bett när man svänger. Jag kan absolut rekommendera en stålpropeller. Med 17" orginalproppellern varvade båten runt 4500 varv/min vid lämplig tiltning av motorn. Med stålproppelern varvar motorn 4800 v/m och jag kommer upp i strax över 32 knop. dvs toppfarten är i stort sett samma som med gamla propellern men båten upplevs som mycket tajtare i styrningen och den är startsnabbare.
  • Jag har en Helix 7 själv till min kajak som jag är väldigt nöjd med. Det är ett enkelt manövrerat och mycket bra lod. Köper du en Minnkota elmotor i framtiden så har du fullt stöd för den i Helix 9:an https://www.comstedt.se/produkt/helix-9-chirp-msi-gps-g3n och jag gillar även att man kan köra Autostart live som ritar upp sjökort i realtid när du är ute och fiskar. Det är perfekt om man snabbt behöver kartlägga en grynna. Mega side imaging+ ger en fantastiskt bra sideimagingbild så jag tror du kommer bli mycket nöjd om du slår till på en Helix 9:a. du får gärna ge en rapport när du bestämt dig. Och kolla noga på hur jag monterat givaren. använd inte Ockelbos egen lösning utan montera givaren direkt mot durken och mellan två lameller under båten. då får du bra återgivning även i högre fart och du slipper att givaren skvätter.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...