Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

NativeWatercraft Slayer 10 Propel


Jonas

Recommended Posts

Är ute på premiärtur med mina nya kajaker.  Har ju kört olika hobie sen 2005 så tyckte det kändes extra spännande att testa något nytt.

Idag ska jag känna in vart alla tillbehör ska sitta innan ekolod mm monteras. 

Första intrycket är mycket bra. Det är en stabil kvalitetsprodukt som är mycket genomtänkt. Tänker framförallt på railssystemet för tillbehörsinfästning, stolen samt på trampsystemet.

Tycker kajaken är lättmanövrerad och backfunktionen är kanon för fisket. Vid vertikalfiske blir det helt suveränt.

Supernöjd än så länge är en bra sammanfattning :) återkommer med lite fler kommentarer när jag har monterat lite prylar och fiskat lite mer.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Efter premiärturen har jag några till grejer att kommentera. Det här är exempelvis en extremt stabil fiskekajak. Är det lugnt är det inga som helst problem att fiska stående i kajaken. Jämför man med en en Hobie Outback SUV vill jag påstå att det är väldigt stor skillnad. Mycket på grund utav att Slayern är bredare och att den är förberedd för stående fiske, det finns bra ytor att stå på som ligger precis i vattenlinjen.

Det är lätt att hamna in på jämförelserna med hobie Outback och kollar vi på hastigheten så är hobien snabbare och man kan även köra maxfart längre utan att bli trött. Vid marchfart och vanligt fiske är det däremot hugget som stucket. 

En nackdel med propellern är att vegetation fastnar lättare. Å andra sidan är det enkelt åtgärdat genom att man drar upp propellern och tar bort det som fastnat.

Fortfarande supernöjd och det känns som ett lyft, speciellt med tanke på ståfisket och backfunktionen. Ikväll ska jag botanisera i "tillbehörshavet" och se vad man kan sätta på för smarta prylar på kajaken. Blir inget överdrivet men vill gärna göra det riktigt bra så allt sitter på rätt plats. 

image.jpeg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

18 minutes ago Norlén sa:

Snyggt! Ser fram emot att komma upp och testfiska från dem ;)

Du är varmt välkommen. Och jag vet precis vart vi ska åka. Jag har ett litet men vrålhett storgäddställe mellan två forsar som vore perfekt att lägga en dag vid. Lördag 10 sept är ledig för mig... ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

 • 5 weeks later...
 • 3 weeks later...

Har kört kajakerna på några forsturer/sjö nu och även det funkar perfekt. Bara att lyfta upp trampsystemet och köra på genom forsarna. Man använder i praktiken bara paddeln i samband med forstransport så jag har valt att lägga med en delbar paddel till en gummibåt som man förvara under eller bakom sätet. Jag är väldigt imponerad över stabilitets i kajaken. Man fiskar i stort sett alltid stående vilket är en stor fördel när man flugfiskar eller kör med jerkbaits då det är betydligt enklare att fiska effektivt i en stående position.

drift.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

 • 5 months later...

Det stämmer bra... Du får helt enkelt titta över så vi får det överstökat. såg att isen håller på och släpper i sjön nu så om ett par veckor kommer gäddfisket börja vara riktigt bra :) vi försöker få till en dag i slutet av april/maj. Jag har hittat två nya ställen som är ruggigt lovande för stor fisk :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hit ska vi åka @Norlén

Jag var där för några veckor sedan med en kompis från Malung, Vincent Garnier, men då var det typ 1 grad i vattnet och bara fiskbart där det var strömsatt. Isen är helt borta nu och om ett par veckor är det garanterat 7-8 grader och betydligt varmare i vikarna :)

_56V2757.jpg

_56V2775.jpg

_56V2782.jpg

_56V2796.jpg

_56V2835.jpg

_56V2880.jpg

_56V2917.jpg

_56V2970.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 0 Gäster (Se hela listan)

  • Det finns inga registrerade användare online
 • Inlägg

  • Man hittar dem exempelvis här: https://jiggar.nu/tillbehor/trekrokar/bkk-spear-21-ss-uvo.html
  • Fick tag på ett helt gäng superfina BKK-krokar jag ska testa till havsöringsfisket i vår. Sjukt bra UV färg på krokarna och självklart sylvassa. Ser fram lite extra mot havsöingssäsongen nu👌🏻
  • Du behöver ett sjökort. Navionics + eller Navionics Platinum+ för det området där du befinner dig.
  • Hej! Är det någon som vet hur jag får en karta på gps funktionen?   Som det är nu så är "kartan" bara gul och den blå pilen åker runt där. Hur gör jag för att få en karta?
  • Finns ju mycket bra. Tror både Berkleys och Rapalas vågar är godkända för registrering numera. Har och gillar båda
  • Försöker hitta en bra fiskevåg men är ny till fiskevärlden och undrar om ni kan komma med tips. Har läst denna guiden https://webbkollen.se/basta-fiskevagen-bast-i-test/ men vill ha flera bra alternativ att välja mellan
  • Idag fick jag äntligen hem min Mega Live givare. ska se om jag kan montera den imorgon och åka ut på en provtur. Återkommer med bild och film.
  • Jag noterade samma problem efter årets säsong. Tyckte jag upplevde lite skakningar under hummerfisket mot slutet av säsongen som jag inte känt tidigare och kom ihåg din kommentar. Mycket riktigt hade även jag fått sprickbildning där. Jag påtalade problemet till Kode marin där jag köpt båten. Problemet löstes enkelt med några svetsningar och det hanterades som ett kostnadsfritt garantiärende via Ockelbo Boats.
  • Humminbird APEX anländer till Sverige i januari. Den stora skillnaden mot Solix är att man får ett snabbare lod med ljusstarkare och klarare full HD skärm med 1920x1080 upplösning. Man byter även till en bredare skärm, från 16:10 (Solix) till 16:9 format på nya APEX loden. Skärmarna utrustas även med HDMI ut/in vilket gör att man kan ansluta i stort sett vad som helst med HDMI stöd till skärmen. Apex kan även nätverkas med Solix och den stödjer samma MSI+ givare som passar till exempelvis en Solix G2/G3. Man behöver alltså inte riva ut gamla givaren på båten om man uppgraderar. Läs mer här: https://www.comstedt.se/innovativ-teknik/humminbird/apex och här: https://www.comstedt.se/produkt-kategori/gps-plotter-och-ekolod/apex Den riktigt stora nyheten 2021 kommer utan tvekan bli Humminbirds nya Mega Live Imaging givare som stödjer lod från Helix G3N MSI+ till samtliga Solix och APEX. Mega live kommer visa en 140 graders vy i realtid med Mega+ upplösning. I praktiken borde det här ge en oöverträffad realtidsbild över fisken man fiskar efter. Givaren anländer till Sverige under mars/april och är i dagsläget prissatt till 20 995kr inkl moms för svenska marknaden. Information om Mega Live Imaging läkte ut i USA för några dagar sen och fram till Humminbird kommer med en officiell pressrelease är det det här vi har att gå på. Källa för läckan: https://www.thehulltruth.com/russell-marine-products/1127176-humminbird-mega-live.html
  • Hi @Karvik I actually upgraded from the Riptide Terrova BT IP-Link 80lb 60'' 24V to an Ulterra Riptide BT IP-Link 80lb 60'' 24V in the beginning of this summer. https://www.comstedt.se/produkt/riptide-ulterra-bt-ip-link I fish anything from shallow waters in the fjords to more off shore with higher waves. In my opinion 60'' is enough for the the Ockelbo B18CC. If the weather should require more I don't think you want to be out fishing anyway?  I would say that an 80lb MinnKota Ulterra or 80lb Terrova 24V will hold my Ockelbo B18CC steady in winds up to around 14-15 m/s depending on how strong current you have in the water. If I want to continue a drift towards the wind in 1 knot it usually gets tougher when the wind is blowing around  10-12 m/s. That's if I get the wind and the current straight towards the drift. I currently uses two of the 115AMP batteries in this link:  https://www.comstedt.se/produkt/tudor-dual-batteri-80-115-ah I also use a RAM mount to fix the engine firmly to the boat when I want to go faster and the weather is tough: https://www.comstedt.se/produkt/ram-kompl-faste-elmotor-c-kula   My thoughts about the Upgrade from the Terrova to an Ulterra. The Ulterra is an amazing engine and it makes me so much more effective and it makes my fishing more easy to manage. I use my boat for guided tours as well and this is one of the best upgrades that I have done to the boat. If you have tried the Ulterra there is no way back in my opinion. Its so easy to handle the Ulterrra engine. To change the depth of the engine or to make it go in or out of the water.
 • Ämnen

×
×
 • Skapa ny...