Hoppa till innehåll
Edgesportfishing.se

NativeWatercraft Slayer 10 Propel


Jonas

Recommended Posts

Är ute på premiärtur med mina nya kajaker.  Har ju kört olika hobie sen 2005 så tyckte det kändes extra spännande att testa något nytt.

Idag ska jag känna in vart alla tillbehör ska sitta innan ekolod mm monteras. 

Första intrycket är mycket bra. Det är en stabil kvalitetsprodukt som är mycket genomtänkt. Tänker framförallt på railssystemet för tillbehörsinfästning, stolen samt på trampsystemet.

Tycker kajaken är lättmanövrerad och backfunktionen är kanon för fisket. Vid vertikalfiske blir det helt suveränt.

Supernöjd än så länge är en bra sammanfattning :) återkommer med lite fler kommentarer när jag har monterat lite prylar och fiskat lite mer.

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Efter premiärturen har jag några till grejer att kommentera. Det här är exempelvis en extremt stabil fiskekajak. Är det lugnt är det inga som helst problem att fiska stående i kajaken. Jämför man med en en Hobie Outback SUV vill jag påstå att det är väldigt stor skillnad. Mycket på grund utav att Slayern är bredare och att den är förberedd för stående fiske, det finns bra ytor att stå på som ligger precis i vattenlinjen.

Det är lätt att hamna in på jämförelserna med hobie Outback och kollar vi på hastigheten så är hobien snabbare och man kan även köra maxfart längre utan att bli trött. Vid marchfart och vanligt fiske är det däremot hugget som stucket. 

En nackdel med propellern är att vegetation fastnar lättare. Å andra sidan är det enkelt åtgärdat genom att man drar upp propellern och tar bort det som fastnat.

Fortfarande supernöjd och det känns som ett lyft, speciellt med tanke på ståfisket och backfunktionen. Ikväll ska jag botanisera i "tillbehörshavet" och se vad man kan sätta på för smarta prylar på kajaken. Blir inget överdrivet men vill gärna göra det riktigt bra så allt sitter på rätt plats. 

image.jpeg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

18 minutes ago Norlén sa:

Snyggt! Ser fram emot att komma upp och testfiska från dem ;)

Du är varmt välkommen. Och jag vet precis vart vi ska åka. Jag har ett litet men vrålhett storgäddställe mellan två forsar som vore perfekt att lägga en dag vid. Lördag 10 sept är ledig för mig... ;)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 5 weeks later...
  • 3 weeks later...

Har kört kajakerna på några forsturer/sjö nu och även det funkar perfekt. Bara att lyfta upp trampsystemet och köra på genom forsarna. Man använder i praktiken bara paddeln i samband med forstransport så jag har valt att lägga med en delbar paddel till en gummibåt som man förvara under eller bakom sätet. Jag är väldigt imponerad över stabilitets i kajaken. Man fiskar i stort sett alltid stående vilket är en stor fördel när man flugfiskar eller kör med jerkbaits då det är betydligt enklare att fiska effektivt i en stående position.

drift.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

  • 5 months later...

Det stämmer bra... Du får helt enkelt titta över så vi får det överstökat. såg att isen håller på och släpper i sjön nu så om ett par veckor kommer gäddfisket börja vara riktigt bra :) vi försöker få till en dag i slutet av april/maj. Jag har hittat två nya ställen som är ruggigt lovande för stor fisk :)

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Hit ska vi åka @Norlén

Jag var där för några veckor sedan med en kompis från Malung, Vincent Garnier, men då var det typ 1 grad i vattnet och bara fiskbart där det var strömsatt. Isen är helt borta nu och om ett par veckor är det garanterat 7-8 grader och betydligt varmare i vikarna :)

_56V2757.jpg

_56V2775.jpg

_56V2782.jpg

_56V2796.jpg

_56V2835.jpg

_56V2880.jpg

_56V2917.jpg

_56V2970.jpg

Länk till kommentera
Dela på andra webbplatser

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gäst
Svara på detta ämne ...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 2 Gäster (Se hela listan)

    • Det finns inga registrerade användare online
×
×
  • Skapa ny...