Forum

 1. General

  1. Fiskesnack

   Diskussioner om allt inom fiske.

   143
   Inlägg
  2. Fiskekalendern

   Här lägger vi alla former av fiskerelaterade händelser. Privatpersoner och näringsidkare postar fritt händelser i arean.

   13
   Inlägg
  3. 235
   Inlägg
  4. Media

   Böcker,Tidningar, TV, Film och Internet

   24
   Inlägg
  5. Övriga Hobbies

   Har kan vi diskutera andra hobbies vi har, och kanske träffa nya likasinnade vänner.

   • Inga inlägg här ännu
  6. Edge information

   Ställ frågor, ge feedback på forumet och kommentera artiklarna från framsidan.

   123
   Inlägg
 2. Miljö och Fiskevård

  1. Miljöfrågor

   Här diskuterar vi miljöfrågor i stort och smått

   10
   Inlägg
  2. Fiskevård

   Diskussioner om allt inom fiskevård

   1
   Inlägg
 3. Sportfiske

  1. 103
   Inlägg
  2. 69
   Inlägg
  3. 21
   Inlägg
  4. 1
   Inlägg
  5. 7
   Inlägg
   • Inga inlägg här ännu
  6. 62
   Inlägg
  7. 9
   Inlägg
  8. 56
   Inlägg
  9. 2
   Inlägg
 4. Gör det själv

  1. 34
   Inlägg
  2. 4
   Inlägg
  3. Båtbygge & renoveringar

   Allt om båtbyggen och renoveringar.

   431
   Inlägg
  4. Betesbyggnad

   För dig som gör eller vill börja tillverka dina egna beten.

   24
   Inlägg
 5. Utrustning

  1. Från Butt till Krok

   Allt som har med spön, rullar & linor att göra

   35
   Inlägg
  2. Kläder & Prylar

   Allt som har med kläder & prylar att göra

   • Inga inlägg här ännu
  3. Fotografering & Video

   Allt som har med Foto & Video att göra

   6
   Inlägg
  4. Övrig Fiskeutrustning

   Allt annat, tips & alla andra frågor

   7
   Inlägg
 6. Båtar och andra flytetyg

  1. 7
   Inlägg
  2. Showroom

   Visa upp hur du tar dig fram på vattnet.

   51
   Inlägg
  3. 10
   Inlägg
  4. Tillbehör

   Diskutera ekolod, trailer, GPS, spöhållare och allt annat som hör till båten.

   9
   Inlägg
 7. Köp & Sälj

  1. Köpes

   Här skriver ni era köpesannonser

   1
   Inlägg
  2. Säljes

   Här skriver ni era säljesannonser

   1
   Inlägg
  3. Bytes

   Här skriver ni era bytesannonser

   1
   Inlägg
 • Vem är Online    0 Medlemmar, 0 Anonym, 2 Gäster (Se hela listan)

  Det finns inga registrerade användare online

 • Inlägg

  • Det är precis det som är det magiska med västkusten - man vet aldrig vad som kliver på hur man än försöker rikta fisket!
  • I våras slog jag till och monterade en MinnKota Talon http://www.comstedt.se/produkt/talon-12-svart-ankringssystem till min Ockelbo B16AL. En Talon är ett elektroniskt ankarspjut som trycker ner ett teleskopsikt spjut ner till 3,7 meter och på så sätt ankrar båten i en fast position vid fiske på grundare vatten. Jag har kört med MinnKota I-pilot i runt 6-7 år nu och även där har man en ankringsfunktion men problemet med den är är att den är satellitbaserad via GPS. I praktiken innebär det att båten kan flytta sig runt 5-10 meter trots att den är ankrad pga varierande satellitmottagning. På en större sjö spelar det mindre roll men väljer man, som jag, att ofta fiska strömmande vatten, sjöar med komplicerad klippbotten eller väldigt grunt och trångt så duger det inte att ankra med GPS. Man behöver stå mer still och för det är en Talon oöverträffat bra. Med en enkel knapptryckning åker ankarspjutet ner på några få sekunder. Man gör dubbeltryck på ner för ner av säkerhetsskäl och enkeltryck för upp på uppknappen. Det här för att man inte ska riskera att råka fälla ner Talonen under gång om man råkar komma åt fjärrkontrollen. Ni som har varit ute och fiskat grynnor eller grunt tidig vår eller sen höst med vanlig ankring vet vilket kallt slit det här är. Med Talonen är båten betydligt renare och man klarar även av att enkelt hantera allt själv. Fisket blir mycket effektivare. Kvalitet på Talonen är helt suverän och jag har ankrat både i hård vind och stark ström med bottenstrukturer från stora klippor och stenar till lera och sand och man förvånas över hur otroligt bra kvalitet det är på den här produkten. Är det tuffare förhållanden kan man välja ett läge som heter Rough där man ankrar hårdare och man kan även välja ett läge som heter Soft bottom. Jag kör normalt på inget läge alls och blir det tuffare trycker jag på Rough. Både Talon och en frontmonterad motor är två grymma grejer men fick jag bara ha en av dem i båten så väger det just nu över mot att jag skulle satsa på Talonen först.  Jag har satsat på ett 115amp AMG batteri som driver båda mina Onix 8 ekolod samt Talonen och det har fungerat perfekt. Min bedömning är att den frontmonterade motorn som har ett likadant batteri fram i båten rit generellt gör av med mer ström på en dag. Jag skulle säga att jag utan problem kan fiska två hela fiskedagar på en laddning med den här setupen. Produkten är helt enkelt asgrym och rekommenderas varmt.
  • Det finns en väldigt fin bok om havsfisket på västkusten som kom ut förra hösten som heter Havsfiskeboken som är skriven av Markus Lundgren och Lennart Waje. http://www.havsfiskeboken.se I stort sett alla drivna västkusthavsfiskare i min närhet har köpt den här boken senaste året och den bjuder på osedvanligt många bra tips. Bäst av allt är att det finns riktiga sjökort med i boken så man ser exakt var man ska fiska samtidigt som varje ställe kryddas med konkreta tips på hur respektive waypoint ska fiskas. I går tog jag och några goda vänner (Patrik Magnestam och Robin Wolf + två av hans polare) en tur till 37:an och jäklar vilket coolt fiske vi hade. Vi var ute efter torsk, makrill och sej men fick både pigghaj, långa och bläckfisk. Det var en helt underbar fiskedag där Västkusten fick visa upp sig från sin bästa sida.
  • Fin båt! Snyggt jobbat
 • Ämnen

 • Forumstatistik

  • Antal ämnen
   226
  • Totalt antal inlägg
   1,674